1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Fenerbahçe’den Açıklama
Rüştü Reçber’den Terim’e ’Emeklilik Çağrısı’

Rüştü Reçber’den Terim’e ’Emeklilik Çağrısı’

Türkiye futbolunun sembol isimlerinden eski kaleci Rüştü Reçber İzlanda mağlubiyeti üzerine Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’e emeklilik çağrısı yaptı.

A+A-

Türkiye futbolunun sembol isimlerinden eski kaleci Rüştü Reçber İzlanda mağlubiyeti üzerine Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’e emeklilik çağrısı yaptı.

Reçber, ‘Artık sana inanmıyoruz’ başlıklı bugünkü köşesinde Terim’e, “Son üç yıldır hiçbir şey vermediğin Türk futboluna belki de en iyi katkıyı emekli olarak verebilirsiniz” diye seslendi.

Türkiye, 2018 Dünya Kupası elemeleri I Grubu’nda dün deplasmanda karşılaştığı İzlanda’ya 2-0 mağlup olarak ilk üç maç sonunda grupta iki puanda kaldı.

Türkiye, haziran ayında Fransa’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda gruptan çıkamayan ve oynadığı futbolla eleştirilmiş, Terim’in eleme maçları için duyurduğu kadroda başta Arda Turan olmak üzere Selçuk İnan, Gökhan Gönül ve Burak Yılmaz’ın yer almaması tartışma yaratmıştı.

Turan’la Terim arasında şampiyona esnasında ‘prim krizi’yaşandığı kulislere yansımış, diğer futbolcuların kadroya çağrılmamasının ardında da bu tartışmanın olduğu konuşulmuştu.

‘Artık sana inanmıyoruz’

Reçber, Hürriyet gazetesindeki ‘Artık sana inanmıyoruz’ başlıklı bugünkü köşesine “Büyük bir acıyla sarsıldığımız hain saldırının ardından ülke insanımı teselli edecek tek şey dün akşam alınacak bir galibiyetti. Ama olmadı, sağlık olsun”sözleriyle başladı.

Sahada ne oynayacağını bilen ne oynatıldığını bilmeyen futbolcular olduğunu yazan Reçber, sahada ne yapılacağını bilmedikten sonra  ‘kaliteli futbolcu’ olmanın hiçbir anlam ifade etmeyeceğini savundu.

‘Biz de bir şey anlatacakmış gibi yine dinleriz’

Türkiye’nin eski kaptanı üstü kapalı olarak Terim’e ‘mesaj verdiği’yazısına şöyle devam etti: “Yine çıkar birileri, farklı fıkra anlatır. Belki biz de dinler güleriz. Belki bu sefer konuyu alınmayan oyunculara getirir, bu sefer milli takımda olmadan da zarar verdikleri masalını anlatır. Biz de bir şey anlatacakmış gibi yine dinleriz. Yine çıkar birileri, ‘Malzeme bu’ der, yine çıkar birileri ‘Öğrenmemiz gereken çok şey var’ der, yine çıkar birileri ‘İleriye yatırım yapıyoruz’ der, yine çıkar birileri, önümüzdeki maça 5 kişiyi çağırmaz ve ‘Halktan özür dilesinler’ der. Yine çıkar birileri ‘Biz içeride nelerle boğuşuyoruz’ der… Herkesi inandırabilirsiniz, herkesi ikna edebilirsiniz (ki zannetmiyorum) ama beni gram inandıramıyorsunuz yani kandıramıyorsunuz.”

‘Söylediklerinin anlamını çözemeyen bir ombudsman’

Terim’i ‘her maça ülkenin milli takımını kaos içinde hazırlamayı vazife edinmiş, kendisi ile çekişen, hatta söylediklerinin anlamını çözemez hale gelen bir ombudsman izlenimi veren’ sözleriyle eleştiren Reçber yazısını şöyle bitirdi:“Ülke içinde tartışılır hale gelen, saygıyı, sevgiyle değil de korku ve tehditle almaya çalışan sayın Fatih Terim, son üç yıldır hiçbir şey vermediğin Türk futboluna belki de en iyi katkıyı emekli olarak verebilirsiniz…”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.