1. HABERLER

  2. İllere Göre Yatırım Teşviği Geliyor
Önce Dağlık Karabağ, Sonra Kayak

Önce Dağlık Karabağ, Sonra Kayak

Rus, Azeri ve Ermeni liderler Dağlık Karabağ sorununun çözümü hakkında konuşmak üzere Soçi'de bir araya geldi.

A+A-
Rus, Azeri ve Ermeni liderler Dağlık Karabağ sorununun çözümü hakkında konuşmak üzere Soçi'de bir araya geldi. Toplantının içeriği kadar kadar, liderlerin kayak keyfi de dikkat çekti.
    
Azeri lider Aliyev ve Rus Devlet Başkanı Medvedev kayak yaparken, Ermeni lider Serj Sarkisyan onları kenardan takip etti.
Rusya'nın Dağlık Karabağ konusunda Ermenistan ile Azerbaycan arasında arabuluculuk çalışmaları sürüyor.
Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan Soçi'de bir araya gelerek, Dağlık Karabağ konusundaki yeni önerileri görüştü.
Görüşmelere damgasını vuran ise liderlerin kayak zevki oldu. Aliyev ve Medvedev toplantıların ardından kayak yaparken, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan onları kenardan izledi.
Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in arabuluculuğunda bir araya gelen Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin, Karabağ Ermenilerinin de ileriki aşamalarda sürece dahil olması yönünde uzlaşma sağladığı bildirildi.
Rus İnterfax ajansına konuşan Rus yetkililer ise, "Ermeni işgali altındaki" Dağlık Karabağ sorununu çözecek anlaşmanın önsözü konusunda uzlaştıklarını ve yeni öneriler hazırladıklarını söyledi.
Rus yetkililere göre uzlaşı metninde, Karabağ'ın statüsü belirlenirken orada yaşayan halkın "kendi geleceğini belirleme" hakkı da dikkate alındı.
Pozisyonlarıyla ilgili önümüzdeki hafta Rusya'ya yeni belgeler iletmeyi kararlaştıran liderler, 2014 kış olimpiytalarının düzenleneceği Soçi'de kayak keyfi de yaptı.
Her iki liderle samimi bir diyalog içinde olan Medvedev, Aliyev'le kar motoruna bindi, pistte bir süre bilikte kaydı. Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ise iki lideri kenardan izledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.