1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SUSUZ

  4. Kars’ta Kan Davası Cinayeti: 2 Ölü
Öğretmenlere Deprem KONFERANSI

Öğretmenlere Deprem KONFERANSI

Kars Sarıkamış Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ilçede görev yapan öğretmenlere yönelik deprem konferansı düzenlendi.

A+A-

Kars Sarıkamış Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ilçede görev yapan öğretmenlere yönelik deprem konferansı düzenlendi.

Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen konferansa, konuşmacı olarak Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet Bozkuş katıldı.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Öğretim Üyesi Prof.Dr.Cevdet Bozkuş, "Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenler daha mesleklerinin baharındaydılar. Görev aşkıyla Van'a, Erciş'e ve köylerine gitmişlerdi" dedi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesi Halk Eğitim Merkezi salonunda, öğretmenlere yönelik "deprem" konulu konferans düzenlendi. Konferansta konuşan Prof.Dr. Bozkuş, Türkiye'nin depremle beraber yaşamak zorunda olduğunu ve buna göre çalışmalar yapması gerektiğini belirtti.

Türkiye'de 1900 ile 2000'li yılları arasında meydana gelen depremlerde, 85 bin insanın hayatını kaybettiğini ifade eden Bozkuş, dünyada, Türkiye'den daha riskli kuşaklarda yer alan devletlerin bulunduğuna dikkati çekti.

Bu devletlerde, 8 ve daha üzerindeki büyüklüklerde depremlerin meydana geldiğini bildiren Bozkuş, "Bizde en şiddetli deprem, 1939 yılında Erzincan'da, 7.9 büyüklüğünde kaydedilmiştir. Biz henüz 8'i görmedik. Yabancı devletlerden 8.5, 9, 9,5'i görenler var. Bu depremleri gören dünya devletleri bu olayı çözmüşler. Japonya, Çin, Amerika, Kanada...Dolayısıyla bu konuda söylenecek çok şey var" dedi.

Van depremine değinen Bozkuş, "Bu depremde 75 öğretmen hayatını kaybetti. Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenler daha mesleklerinin baharındaydı. Görev aşkıyla Van'a, Erciş'e ve köylerine gitmişlerdi. Depremlerin hepsinde aynı kusur var, plansız, programsız, başıboş bir inşaat sektörü" diye konuştu.

Türkiye'nin büyük deprem kuşağı üzerinde yer aldığını belirten Bozkuş, deprem gerçeğinin çocuklara, henüz okul sıralarındayken anlatılması gerektiğini vurguladı.

Konferansa, Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Güllü ile öğretmenler katıldı.

Diğer Sarıkamış Haberleri…

KİŞİSEL BAŞARI KONFERANSI

Kişisel başarı uzmanı Sevda Türküsev, Kars Sarıkamış Meslek Yüksekokulu öğrencilerine “Kişisel Başarı” konulu konferans verdi. Konferansa, 550 öğrenci, öğretmen ve idareciler katıldı.

Kişisel başarı uzmanı Sevda Türküsev, öğrencilerin olabilecek her türlü olumsuzluğa karşı bakış açılarını değiştirmemeleri gerektiğini, olumlu, doğru öğrenme duygusuyla inanç ve değerlerine sahip çıkmalarını sağlamak gerektiğini söyledi.

Türküsev, “Şunu unutmayın, sadece ölülerin duyguları yoktur ve sadece ölüler düşünemezler; fikirleri yoktur. O halde nefes aldığımız sürece her şey ama her şey için bir ümit var demektir” dedi.

DEPREMZEDELERE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI ANLATILDI

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Türk Kızılayı Sarıkamış Şubesi Kadın Kolları üyelerince, depremzedelere ağız ve diş sağlığının önemi anlatıldı.

Türk Kızılayı Sarıkamış Şubesi Kadın Kolları üyeleri, Van’da meydana gelen deprem felaketinin ardından Sarıkamış’a gelen ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne ait Osman Yüce Kayak Tesislerine yerleştirilen 45 depremzedeyi ziyaret etti.

Türk Kızılayı Sarıkamış Şubesi Kadın Kolları Başkanı ve aynı zamanda hemşire olan Alev Karakoç, ziyarette ağız ve diş sağlığı hakkında depremzedelere bilgi verdi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.