1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Gümrükçüoğlu Dernekpazarında Muhtarlarla Bir Araya Geldi
ODTÜ Rektörü Başbakanla GÖRÜŞTÜ

ODTÜ Rektörü Başbakan'la GÖRÜŞTÜ

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü.

A+A-

Başbakan Erdoğan ve ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Acar, geçen hafta ODTÜ'de yaşanan olaylar hakkında görüştü. Görüşme öncesinde Erdoğan, medya ve muhalefeti öğrencilerin sırtını sıvazlamakla eleştirdi.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü.

Öğle saatlerinde Başbakanlık Resmi Konutu'na giden Prof. Dr. Acar, Başbakan Erdoğan'la 18 Aralık'ta Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılma töreni öncesi ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili konuştu.

ntvmsnbc'nin haberine göre, görüşme Prof. Dr. Acar'ın talebi üstüne gerçekleştirildi. Acar, saat 17.00'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le de bir araya gelecek.

Rektör Acar, görüşme öncesi Hürriyet gazetesine verdiği demeçte "Sanırım Sayın Başbakan yanlış bilgilendiriliyor. Olayların nasıl geliştiğini tek tek anlatacağım. Ortada yanlış bilgiler var. Tepkim Başbakan'a değil" ifadelerini kullanmıştı.

Olayların ardından basın açıklaması yayımlayan ODTÜ Rektörlüğü, protesto hakkını kullanmak isteyen öğrencilerin polise herhangi bir hamlede bulunmadan polisin gaz bombalarıyla müdahale ettiğini vurgulayarak polisin kullandığı şiddeti eleştirmişti.

Rektörlük, Başbakan Erdoğan'ın üniversiteden ayrılmasına rağmen polisin öğrencilere müdahalesinin devam ettiğine de dikkat çekmişti.

Erdoğan: Hocalar size molotofun nasıl yapılacağını mı öğretiyor?

Başbakan Erdoğan, Rektör Acar'la görüşme öncesi Ankara Sanayi Odası'nın ödül töreninde yaptığı konuşmada, Göktürk-2'nin uzaya gönderilmesinin değil, ODTÜ'de yaşanan gerginliklerin konuşulduğunu ifade ederek muhalefet partilerini "gençlerin sırtını sıvazlamak"la suçladı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Yazılı ve görsel medyaya sesleniyorum. Siz bu ülkenin sevincini milletçe paylaşmak için acaba ne zaman adım atacaksınız. Şu iki fotoğrafı gözlerinizde canlandırmanızı ve bu iki fotoğraf üzerinde dikkatle düşünmenizi istiyorum. Bir tarafta uzaya gönderilen bir uydu var, diğer fotoğrafta ise en ilkel saldırı aracı olan sapan var. Sapanla polise demir leblebi atılıyor.

"Ertesi gün gazetelerde köşe yazarları, vesaireleri hala utanmadan, sıkılmadan, 'polisimiz biber gazı sıkmış' diyor. E ne yapacaktı? Sadece olayda demir leblebi atmak yok. Sırtlarda, çantaların içinde kilit taşları, bunun yanında molotoflar, onu da geç bir taraftan da kampüsün içinde otomobil lastikleri yakılıyor.

"Ben merak ediyorum; bu okulun yönetimi, akademisyenleri, bu öğrencilere bu işi mi öğrettiler? Nasıl sapan kullanılır, hangi cins kullanılır? Veya araba lastikleri ne zaman, hangi ortamda, nasıl yakılır? Veya molotof nasıl yapılır, kimlere nasıl atılır? Bu mu öğretildi bunlara."

"Medya ve muhalefet öğrencilerin sırtını sıvazlıyor"

"Siz elinde döner bıçağı olan gençlik olmayacaksınız, siz elinde molotofla dolaşan gençlik olmayacaksınız. Siz bilgisayarla dolaşan gençlik olacaksınız. Siz bu ülkenin yarınlarını hazırlayan gençlik olacaksınız.

"Maalesef sadece o okulun öğrencileri değil, dışarıdan farklı üniversitelerden öğrenciler gelmek suretiyle orada böyle bir adım atılıyor. Biz o salonda uydumuzu izlerken, milletimiz nefesini tutmuş halde ekranlardan ilk milli gözlem uydumuzun fırlatılışını izlerken, birçokları bu manzara karşısında gözyaşlarına boğulurken dışarıda birileri sapanla, taşla, tahta sopalarla, molotoflarla polisimize saldırıyor.

"10 gündür bazı medya kuruluşları şiddet uygulayan bu göstericilerin sırtını sıvazlıyorlar, 10 gündür sosyal medyada, televizyon ekranlarında, gazete sayfalarında bunların avukatlığı yapılıyor. 10 gündür bu şiddet içerikli gösteri adeta kutsanıyor. Bütün bunlar yetmezmiş gibi anamuhalefet partisinin genel başkanı çıkıyor asla tasvip edilemeyecek bu şiddeti övüyor, bu eylemcilerin sırtını sıvazlıyor, onları teşvik ediyor.

"Medyayı da muhalefet partilerini öğrenci olaylarını istismar etmekten, öğrenci olayları üzerinden tehlikeli bir oyun oynamaktan sakınmaya çağırıyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.