1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Ermeni Soykırımı'nın 102. Yıldönümü
Öcalan'la Görüşülmesi İçin Açlık Grevine Başladılar

Öcalan'la Görüşülmesi İçin Açlık Grevine Başladılar

50 Kürt siyasetçi, Öcalan ile hukuk kuralları çerçevesinde görüşme yapılabilmesi talebiyle süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi başlattı.

A+A-

5 Nisan 2015 tarihinden bugüne kadar haber alınamayan PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşme başlatılması için 50 Kürt siyasetçi açlık grevine başladı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Kongreya Jinen Azad (KJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) tarafından 31 Ağustos’ta kamuoyuna deklare edilen açlık grevi öncesi basın açıklaması yapıldı.

Açıklama öncesi DBP Diyarbakır İl Örgütü binası etrafı polis tarafından çevrildi. Binanın çevresinde çok sayıda TOMA, akrep tipi zırhlı araç ve çok sayıda çevik kuvvet polisi konumlandırıldı.

Süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi

Evrensel ve Jin Haber Ajansı’nın (JİNHA) geçtiği bilgiye göre basın açıklamasını okuyan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel şu ifadelere yer verdi:

"15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 52 gün geçmiş olmasına, bu süreçte darbecilerin İmralı Adasına dönük fiili bir müdahalesinin olduğunun kesinleşmesine rağmen, Öcalan'ın sağlık ve güvenlik durumuna dair bir tek objektif bilgi edinebilmiş değiliz.

“31 Ağustos deklarasyonumuzda açıkladığımız gibi Öcalan'a dönük bu hukuk ve ahlak dışı uygulamayı sineye çekmemiz beklenemez. Milyonların umut bağladığı bir siyasi önderi yok saymamızı, kendisinden haber alınmasının bile engellenmesini normal karşılamamızı kimse bizden beklememelidir.

“510 gündür sürdürdüğümüz her türlü siyasi, hukuki, diplomatik, insani çaba hükümet tarafından boşa çıkarılmıştır. Bu nedenle Öcalan'la avukatları, aile üyeleri veya siyasi bir heyetimiz yüz yüze görüşüp kendisinden sağlıklı bir haber alıncaya kadar yeni bir süreç başlatma kararı almış bulunmaktayız.

“Bu çerçevede; aramızdan 50 gönüllü arkadaşımız 5 Eylül tarihi itibariyle süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlayacaklardır. Bu açlık grevinin tek talebi, Öcalan ile hukuk kuralları çerçevesinde görüşme yapılmasıdır.”

Açlık grevi yapacak isimler:

Nadir Yıldırım, Selma Irmak, Berdan Öztürk, Dilek Öcalan, Ferhat Encü, Ebru Günay, Cengiz Çiçek, Sebahat Tuncel, Gülcihan Şimşek, Zeynel Mat, Mehmet Candemir, Uğur Bayrak, Zeki Baran, Murat Döner, Leyla Güven, Hasip Yalnıç, Zeynep Karaman, Ceylan Bağrıyanık, Berfin Emektar, İbrahim Halil Yıldırım, Nazım Hikmet Çalışkan, Abdullah Tarhan, Zeynel Doğan, İslam Dağdeviren, Bekir Kaya, Mehmet Ali Tunç, Beritan Tayan, Bayram Demir, Berivan Özlem Kutlu, Yıldız Çetin, Rukiye Eryılmaz, Hasan Güngör, Zelal Abiş Birtane, Hayrettin Satar, Hüseyin Çelik, Necmi Dilmaç, Bayram Akman, Abdulkadir Çalışkan, Siyamend Yaruk, Arif Akkaya, Abbas Ercan, Arzu Karaman, Elif Haram, Semra Karaduman, Talat Emre, Rıfat Roni, Sinan Ekinci, Nalan Göze, Yusuf Ziya Yavuz, Yusuf Sökmen. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.