1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. 'Numan' Yaparsa, En İyisini YAPAR !
Numan Yaparsa, En İyisini YAPAR !

'Numan' Yaparsa, En İyisini YAPAR !

İşadamı Numan Zincirkıran, 'çimento ve pomza'dan elde edilen doğal taş 'duvar sistemini' Kars'ta uygulamaya başladı.

A+A-

İşadamı Numan Zincirkıran, "çimento ve pomza"dan elde edilen doğal taş 'duvar sistemini' Kars'ta uygulamaya başladı.

Van’da meydana gelen ve yüzlerce insanın hayatını kaybettiği 7.2 şiddetindeki depremin ardından binaların sağlamlığı, ne şekilde yapılması, nelere dikkat edilmesi ve ne tür malzemelerin kullanılması tartışmaları da ağırlık kazandı. Kars’ta müteahhitlik yapan Numan Zincirkıran’da boş durmadı ve Türkiye’yi yasa boğan depremin ardından Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek yeni bir metot geliştirildi.

Deprem esnasında yıkılan binaların dayanıksızlığı ve kullanılan malzemelerin güçsüz olduğu alışagelmişken, bu tür felaketlere daha dayanıklı malzemenin üretilmesi ve uygulanması adına Karslı müteahhit bir çalışma başlattı. Ham maddesi çimento ve pomza’dan elde edilen doğal taş sayesinde firmanın deprem ve benzeri felaketlerde can kaybını en aza indirmek adına yaptığı bu çalışma inşaat sektöründe de bir ilk olarak ifade ediliyor.

Türkiye’de de bir ilk olan bu taşın çevreye hiçbir yan etkisi olmadığını ifade eden Zincirkıran, üretilen malzemenin dayanıklılığı ile ön planda olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Bu üretimine başladığımız malzeme inşaat yapı malzemeleri içerisinde yeni yapılan bir malzemedir. Tek katlı, çok katlı, yığma binaların duvarlarında sağlamlığı açısından tercih edilmesi gereken bir maddedir. Bu yeni bulunmuş malzeme her türlü depreme, ısıya ve benzer felaketlere karşı çok dayanıklı bir malzeme olmakla birlikte ham maddesi doğal Pomza maddesi ve çimentodan elde edilmiştir. Sıkıştırılmayla elde edilen bu malzemenin insan yaşamına hiçbir şekilde yan etki etmesi de söz konusu değildir.”

Dayanıklılığı dışında üretilen malzemenin ekonomiye de büyük ölçüde avantaj sağlandığını da ifade eden Zincirkıran, “Bu taşın kullanıldığı binalarda içeride yakılan soba, doğal gaz, kaloriferin ısılarını 3 gün boyunca muhafaza ederek, yakıt konusunda da insanlara ekonomik kolaylık sağlıyor. Ayrıca bu malzeme birbirine geçmeli bir malzeme olduğu için yapılması da oldukça kolay, hiçbir ekstra masraf gerektirmiyor. Malzeme içerisinde kimyasal hiçbir madde kullanılmamıştır.” şeklinde konuştu.

“Bu maddeyi üretmeye beni şehrimizdeki olumsuz kış şartları itekledi” diyen Zincirkıran, “Şehrimizde kış şartları oldukça ağır ve 30 yıllık müteahhitlik tecrübemden faydalanarak bu tür maddenin üretilebileceğini düşündüm, yapımını başardık ve inşallah kısa süre içerisinde de piyasaya süreceğiz. Binalarda kullanılan kolon, kiriş ne kadar zayıf olursa olsun içerisinde az da olsa demir vardır. O demirin karkasını ayakta tutacak dayanıklı bir malzeme gereklidir ve tuğla bu dayanıklılığı arz etmiyor. Olası bir depremde en başta kırılma noktası tuğla ve brikettir ama bu malzeme sayesinde kolon ve kirişin ayakta kalacağına adım gibi eminim. Umuyorum ki bu malzeme yapıdan, testten ve denetimlerden geçer ve ülkemizde olası doğal facialara karşı bizim de bir nebze katkımız olur.” dedi.

Vatandaşlar ise bu malzemeyi üreten firma yetkililerine teşekkür ederek, denetimlerden geçmesi halinde bir an önce şehrimizde ve ülkemizde uygulanmaya konmasını istediklerini belirttiler.

Zincirkıran bu taşları da Atatürk Caddesi üzerinde kendisine ait işhanının önünde sergiliyor. Zincirkıran bu tanıtımda ise, “Türkiye’de bir ilk! Büyük kolaylık! Yeni Horasan Harcı. 1 Günde 1 Daire. Kum Yok, Çimento Yok, İşçilik Yok” sloganını kullanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
3 Yorum