1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Gürbüz Çapan Memleketi Kars'a Geldi
Kars'ta Newroz Coşkuyla Kutlandı

Kars'ta Newroz Coşkuyla Kutlandı

2023 Newroz'u kutlamaları bugün (20 Mart) Kars ve bölge illeri Ardahan, Elazığ Karakoçan, Hakkari, Muş Malazgirt, Erzurum Karayazı ve Ağrı'da devam ediyor.

A+A-

2023 Newroz'u kutlamaları bugün (20 Mart) Kars ve Ağrı, Ardahan, Elazığ Karakoçan, Erzurum Karayazı, Hakkari, Muş Malazgirt'te devam ediyor.

PoltiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, bu yıl "Her der Newroz, her dem azadî" ve "Newroz ateşiyle özgürlüğe" sloganıyla Kars'ta yapılan Newroz kutlama programına, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ile HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit katılıyor.

KARS

Yüzlerce Karslı, Newroz kutlamaları için Kars Garı’nda bir araya geldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde gerçekleştirilen Newroz’un kutlandığı merkezlerden birisi de Kars oldu.

Depremde yaşamını yitirenlere adanan Newroz ateşi, bugün Kars ve Ağrı, Ardahan, Elazığ Karaçoban, Erzurum Karayazı, Hakkari ve Muş Malazgirt’inde içinde olduğu 7 merkezde yakıldı.

Saygı duruşu ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan HDP İl Eşbaşkanı Cengiz Anlı’nın ardından HDP milletvekilleri Garo Paylan ile Gülistan Kılıç Koçyiğit birer konuşma yaptı.

PAYLAN: ONUR MÜCADELESİ VERİYORUZ

HDP Milletvekili Garo Paylan, zor günlerden geçtiklerini ancak buna rağmen zulme karşı ayakta olduklarını vurguladı.

Paylan, "Zalimin zulmüne inat ne diz çöktünüz ne geri adım attınız. Bizler; Kürdüz, Türküz, Terekemeyiz ama her şeyden önce kardeş ve insanız. Tüm zulümlerine ve ayrıştırma politikalarına rağmen omuz omuza olduk ve olmaya devam edeceğiz. Zalimler karanlığı dayatmaya çalıştı ama biz bu karanlığı aydınlattık. 14 Mayıs günü bir bayram daha kutlayacağız ve bu karanlık bitecek. Onlar zannettiler ki, zindanlara binlerce insanımızı attıklarında biz korkup geri çekileceğiz. Biz onur mücadelesi veriyoruz. Biz eşitliği Türkiye’de sağlayacağız. 14 Mayıs’tan sonra bu ülkede barış politikaları esecektir. Hepimiz kazanacağız. Seçime kadar omuz omuza çalışmaya hazırlanın” diye konuştu.

‘HESAP SORMA NEWROZU’

Paylan’ın ardından sahneye çıkan HDP Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ise, Kars’taki hoşgörüyü tüm ülkeye yaymak istediklerini ifade etti.

Koçyiğit, "Newroz, deprem nedeniyle biraz buruk geçiyor. Yastayız ve öfkeliyiz, çünkü bizi kimin öldürdüğünü biliyoruz. Bizi, bu faşist iktidar öldürdü. Bizi, ranta bulaşmış, insanı ve doğayı yok sayan iktidar öldürdü. Biz, hakkımızı size helal etmiyoruz ve bunun hesabını vereceksiniz. Bu Newroz'u bir hesap sorma Newroz’u olarak kutluyoruz” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından Newroz ateşi yakıldı. Newroz programı, sanatçı Kasım Taşdoğan’ın şarkılarıyla sona erdi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.