1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mübarek Sanık SANDALYESİNDE
Mübarek Sanık SANDALYESİNDE

Mübarek Sanık SANDALYESİNDE

Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek'in yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

A+A-

Mısır’ın başkenti Kahire’de devrik Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Mahkeme davayı 15 Ağustos’a erteledi.

83 yaşındaki devrik başkan ayaklanma sonucunda 11 Şubat’taki istifasından bu yana ilk kez kamuoyu önüne çıktı. Demir parmaklıklardan oluşan bir kafes içerisinde sedye üzerinde uzanmış haldeki Mübarek’e, beyaz sanık elbisesi giydirildi. Duruşmada, Mübarek’in iki oğlu Ala ve Cemal de beyaz elbiseleri içerisinde sanık olarak yerlerini aldılar. Bu kıyafetler, henüz mahkumiyet almamış sanıklara giydiriliyor.

Eski İçişleri Bakanı ile altı üst düzey polis sorumlusu da duruşmada hazır bulundular. Sanıklar, milyonlarca dola kamu parasını zimmetlerine geçirmek, Ocak-Şubat arasındaki halk ayaklanması sırasında göstericilerin vurulması emrini vermekle suçlanıyorlar. Mübarek rejiminin düşmesi ile sonuçlanan gösteriler sırasında 850’ye yakın kişi hayatını kaybetmişti.

Mübarek’in avukatları, müvekkillerinin yargılanamayacak kadar hasta olduğu ve göstericilerin şiddetle bastırılmasına izin vermediği üzerinden savunma yapacaklar.

Tarihi dava, devlet televizyonunda canlı olarak yayınlanıyor. Mahkeme önünde kurbanları ailelerinin de aralarında olduğu yüzlerce kişi toplanarak dev ekranda duruşmayı izliyorlar.

Çarşamba sabahı Hüsnü Mübarek bir ambülans içerisinde Şarm El Şeyh kentinden ayrıldı. Bir uçakla da Kahire’deki Almaza askeri havaalanına getirildi. Devrik diktatör Nisan ayından beri kalp sorunları olduğu gerekçesiyle Şarm El Şeyh’teki bir hastanede gözetim altında tutuluyordu.

MÜBAREK SUÇLAMALARI REDDETTİ

Duruşmada Mübarek, “tüm suçlamaları” reddetti. Mübarek’in iki oğlu Ala ve Cemal de benzer şekilde suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme Başkanı Ahmed Refaat, bir sonraki duruşmayı 15 Ağustos’a ertelerken, hasta Mübarek’in Kahire yakınındaki bir hastaneye kabul edilmesi yönünde talimat verdi.

Eski İçişleri Bakanı ile altı üst düzey polis sorumlusunun bir sonraki duruşması ise Perşembe gününe ertelendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.