1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İtalya’da Hükümet Güvenoyu Aldı
Mısırın Yeni Cumhurbaşkanı SEÇİLDİ

Mısır'ın Yeni Cumhurbaşkanı SEÇİLDİ

Mısır'da Başkanlık seçimini Müslüman Kardeşler'in adayı Mursi yüzde 51.3'le kazandı.

A+A-

Mısır'da Başkanlık seçimini Müslüman Kardeşler'in adayı Mursi yüzde 51.3'le kazandı; eski rejmin adayı Şefik kaybetti. Seçimlerde iki seçmenden biri oy kullandı.

Mısır'da Başkanlık seçimlerinin geçen pazar yapılan ikinci turu sonucunda Müslüman Kardeşler'ce desteklenen Muhammed Mursi'nin seçimi kazandığı açıklandı. Mursi'nin oyların yüzde 51.7'sini, Mübarek rejiminin ve karşı devrimin temsilcisi konumundaki Ahmed Şefik'in ise yüzde 48.3'ünü aldığı bildirildi.

Perşembe günü (23 Haziran) açıklanacağı belirtilen ama erteleme nedeniyle bugün açıklanan sonuçlara göre Mursi 13 milyon 230 bin oy alırken, Şefik 12 milyon 347 bin oy kaldı.

İkinci turda oy kullanma oranının yüzde 51.6'da kaldığı da gelen bilgiler arasında.

Seçimlerin birinci turunda katılım yüzde 50'nin de altında kalmış, Mursi yüzde 25.3'le birinci sırada yer alırken, Şefik onu yüzde 24.9'la izlemişti. Birinci turda sol örgütlerin adayı Hamdin Sabahi oyların yüzde 21.5'ini, "ılımlı İslam"ın temsilcisi olarak gösterilen Dr. Ebul Fotuh ise yüzde 19'unu almıştı.

Mısır'da Anayasa Mahkemesi, Parlamento'nun üçte birinin "meşru olmayan yollardan seçildiği" gerekçesiyle 14 Haziran'da Parlmento'yu lağvetme kararı alırken, yönetimdeki Askeri Konsey de yasama ve bütçe yapma yetkilerini üstüne alan ve Başkan'ın yetkilerini kısıtlayan bir bildiri yayınlamıştı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.