1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 16 Yaş Altı Futbol Ligi
Mersinde Hrant Dink Parkı AÇILDI

Mersin'de Hrant Dink Parkı AÇILDI

Mersin'de, Akdeniz Belediyesince bakımdan geçirilen ve Hrant Dink'in adının verildiği park törenle açıldı.

A+A-

Mersin'de, Akdeniz Belediyesince bakımdan geçirilen ve Hrant Dink'in adının verildiği park törenle açıldı.
 

Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, Akdeniz ilçesindeki parkın açılışında yaptığı konuşmada, “Onun yokluğu insanın üzerine daha çok çöküyor” dedi. Eşinin tüm halkların uğradığı haksızlıkları dile getirmek için uğraştığını belirten Dink, şöyle devam etti:

“Bugün gerçekleşen bu yüzleşme, sadece yüzleşmenin bir noktasıdır ve ilerisi için büyük faydaları olacağına inanıyorum. Eşim hayatı boyunca hep doğrular için mücadele etti. O tüm halkların uğradığı haksızlıkları dile getirmek için uğraştı ve bu uğraşın karşılığı onun ölümü oldu. Ama bizi teselli eden tek şey, onun öldürülmesiyle onun gibi düşünenler çoğaldı ve bu resmi bugün burada görüyorum. Onun ismini gören herkes, ayrımcılığın, ırkçılığın ve faşizmin yarattığı vahşeti hatırlayacaktır.”

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de başkanlık dönemimin en onurlu ve anlamlı hizmetlerinden birini gerçekleştirmenin gururunu yaşadığını söyledi. Akdeniz ilçesinin halklar ve kültürler mozaiği olduğunu ifade eden Türk, şöyle konuştu:

“Akdeniz barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün simgesidir. İnançları ve kültürleri farklı toplumlar, Akdeniz ve Mersin'de yıllardır barış ve kardeşlik duyguları içerisinde yaşamaktadır. Bugün hiçbir vicdanın kabul etmediği hain saldırıda katledilen Hrant Dink'in adını sonsuza dek unutturmayacağız.”

Mersin Bağımsız Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü ile Mersin 68'liler Derneği Başkanı Hasan Kapıkıran'ın da birer konuşma yaptığı etkinlikte Kardeş Türküler ve yerel sanatçılar mini konser verdi. “Sarı Gelin' türküsüne Rakel Dink de zaman zaman oturduğu yerden eşlik etti. Sanatçı Mustafa Alabora, yazar Ali Bayramoğlu ve çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte, Rakel Dink ve beraberindekiler parkla, üzerinde Hrant Dink'in fotoğrafı ve güvercinler bulunan anıtın açılışını gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.