1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Darbe Girişimi Medya Davası'nda Karar
Komutana Kaçak Sigara SorUŞTURMASI

Komutana Kaçak Sigara SorUŞTURMASI

Çeşitli illerdeki birliklerde görev yapan askerlere kaçak sigara gönderdikleri iddiasıyla 1 i tuğgeneral 27 asker hakkında soruşturma başlatıldı.

A+A-
Çeşitli illerdeki birliklerde görev yapan askerlere kaçak sigara gönderdikleri iddiasıyla 1 i tuğgeneral 27 asker hakkında soruşturma başlatıldı.
Milliyet gazetesinin haberine göre; Ağrı’nın Doğubeyazıt Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği, bir süre önce bölgede sigara kaçakçılığı yapan gruplara yönelik çalışma başlattı. Geçen Nisan’da başlatılan çalışma kapsamında, mahkeme kararlarıyla yapılan teknik takip ve telefon dinleme işlemleri sonrasında suç örgütünün içinde yeralan kişiler ile yürüttükleri faaliyetler tek tek tespit edildi.
Soruşturmada ilk aşamada 60 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken, zanlıların üzerindeki kargo gönderi fişleri, banka hesap hareketleri ve telefon dinleme ve fiziki takip çalışmalarına hız verildi. Bu çalışmalar sonrasında savcılık, suç örgütünün içinde bazı TSK personelinin varlığını ortaya çıkardı.
Belge ve bilgilerin yapılan analizleri sonucunda, Ağrı Garnizon Komutanlığı’nda görevli bazı muvazzaf askerlerin Doğubeyazıt’tan sağladıkları yaklaşık 30 bin paket gümrük kaçağı sigarayı kargo aracılığıyla ya da askeri personel taşıyan araçlarla Iğdır, Ardahan, Kars,
Erzurum, Erzincan, Ankara ve Manisa’daki askeri birliklerde bulunan bazı muvazzaf askerlere gönderdiği anlaşıldı.
Soruşturmada delillendirme aşamasının tamamlanmasıyla birlikte geçen hafta içinde 1 tuğgeneral, 2 albay, 2 yarbay, 2 binbaşı, 1 teğmen, 9 astsubay, 6 uzman çavuş ve 4 er ile 4 sivil şüphelinin isimlerinin de bulunduğu adli soruşturma dosyası savcılığa gönderildi.
Dosyada TSK personelinin isimlerinin yeralması nedeniyle soruşturma savcısı askeri savcılık ile temasa geçerek gerekli bilgilendirmeyi yaptı.
Bu bilgilendirme sonrasında askeri savcılık adı geçen 27 TSK personelinin ifadesini alarak Cumhuriyet savcılığına gönderecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.