1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Kocaköy'e 12 Derslikli Okul YAPILDI
Kocaköye 12 Derslikli Okul YAPILDI

Kocaköy'e 12 Derslikli Okul YAPILDI

Kars'ın Digor İlçesi'ne bağlı Kocaköy'de yapımına başlanan 12 derslik İlköğretim okulu tamamlanarak hizmete açıldı.

A+A-

Kars’ın Digor İlçesi’ne bağlı Kocaköy’de yapımına başlanan 12 derslik İlköğretim okulu tamamlanarak hizmete açıldı.

Kocaköyde düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Kars’ta öğrenim gören öğrencilerin çoğunluğunu kız çocuklarının oluşturduğunu belirtti. 

Budak, Kars’ın bu yönüyle Türkiye’nin sayılı illerinden birisi olduğuna dikkat çekti.

Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Devletin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim alanında çok ciddi yatırımlar yaptığını söyledi.

Budak; “Devletimiz, Bakanlığımız her geçen gün eğitim alanında çok ciddi yatırımlar yapmakta ve son yıllarda eğitim bütçesi diğer bütçelerimizi geri bırakacak şekilde büyük bir orana ulaşmıştır. Bu okulumuzdan mensubu bulunduğu medeniyetiyle barışık, devletiyle, ülkesiyle, değerleriyle barışık ortak vatandaşlık bilinci içinde yetişecek çocuklarımızın olmasından emin olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Özellikle öğretmen arkadaşlarımızın kendilerine teslim edilen bu körpe yavrularımızı emin bir şekilde milli ve manevi değerlerimizin istikametinde ülkemizin değerleriyle barışık bir şekilde yetiştirmelerini bekliyoruz” dedi.

KOCAKÖY’DE KIZ ÖĞRENCİ SAYISI ERKEK ÖĞRENCİDEN ÇOK FAZLA

Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Kocaköy’de kız öğrenci sayısının erkek öğrencilere oranla fazla olmasının kendilerini sevindirdiğini ifade etti.

Fevzi Budak; “Ben Kocaköylü vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şu anda bu okulumuz da 537 öğrencimiz eğitim-öğretim görecektir. Ama sevindirici olan tarafı ise kız öğrencilerimizin erkek öğrencilerden daha fazla bir orana sahip olmasıdır. Kars bu yönüyle de Türkiye’nin sayılı illerinden birisidir. Kız çocuklarının okullaştırılmasında önemli bir yer tutmaktadır. Vatandaşlarımızın kız çocuklarını okutmak noktasında ciddi bir sıkıntıları yok. Fakat bir takım imkansızlık nedeniyle okutulamayan çocuklarımız mevcut. Ama devletimiz onunda tedbirlerini almış, taşımalı eğitim yoluyla çocuklarımızın bu ihtiyaçları giderilmiştir. Kocaköylü vatandaşlarımıza yüzde yüz eğitime sağladıkları bu katkıdan dolayı huzurlarınızda kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kars Valisi Ahmet Kara ise yaptığı konuşmasında Kocaköylü çocuklarının geleceğin büyük insanları olacağını belirtti. Vali Kara,özetle şunları söyledi: “ En güzel teşekkür bir hizmeti en uzun süreli kullanmaktadır. Onun için bu okulunuzu en güzel şekilde kullanın, bu okulunuzda size verilen bilgileri en güzel şekilde kafanıza nakşedin ve geleceğin büyük insanları olmaya aday olduğunuzu gösterin.”

Digor Kaymakamı Fatih Özdemir de ilçede eğitim alanında yapılan çalışmalarla gelecek nesillere en büyük yatırımın yapıldığını belirterek emeği geçenleri yürekten kutladı.

Daha sonra yapımına 4 ay önce başlanan ve kısa sürede bitirilen 12 derslikli Kocaköy İlköğretim Okulu’nun açılışı yapıldı.

Açılış kurdalesini Vali Ahmet Kara, Kaymakam Fatih Özdemir, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Yağcı ve Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak kesti. Protokol üyeleri açılışı yapılan okulu gezerek okul müdüründen bilgiler aldılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.