1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mkp/hko’lu Militan Silahının Ateş Alması Sonucu Öldü
Kızılay Başkanı Kerem Kınık İstifa Etti

Kızılay Başkanı Kerem Kınık İstifa Etti

6 Şubat depremleri sonrası çadır sattığı için tepki çeken Kızılay'da, Genel Başkan Kerem Kınık aylar sonra istifa etti. 

A+A-

6 Şubat depremleri sonrası çadır sattığı için tepki çeken Kızılay'da, Genel Başkan Kerem Kınık aylar sonra istifa etti. 

Türk Kızılay'dan yapılan açıklamaya göre, Kızılay Yönetim Kurulu Kerem Kınık'ın talebiyle bugün (12 Mayıs) olağanüstü toplandı.

Kurul, Kerem Kınık'ın istifasının ardından oy birliği ile olağanüstü genel kurula gitme kararı aldı.

2016 yılından bu yana Türk Kızılay Genel Başkanlığı görevini yürüten Kınık'ın istifasının ardından tüzük gereği olağanüstü kongreye kadar, Birinci Genel Başkan Yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkanlığına vekalet edecek.

Kerem Kınık, istifasının ardından sosyal medya hesabında, "Türk Kızılay Genel Başkanı" unvanı yerine "Kızılay gönüllüsü" ifadesini kullanmaya başladı.

ERDOĞAN KONUŞTU, İSTİFA ETTİ

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün (11 Mayıs) katıldığı canlı yayında depremlerin ardından Kızılay'ın çadır satması ve Kerem Kınık'a ilişkin, "Bu konu beni ciddi manada üzmüştür. Kızılay, çadır satma işine giremez. Süratle bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Biz Kızılay'ı çadır üretiminde sürekli aktif hale gelmesi için teşvik ettik. Kızılay'ın çadır dendiği zaman en ufak bir probleminin olmaması gerekir" demişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.