Kırsal Alanda Sosyal Destek PROJESİ

Kırsal Alanda Sosyal Destek PROJESİ

'Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi' kapsamında Kars ve İlçeleri'nde hayata geçirilen projeler hakkında yazılı açıklama yapıldı.

A+A-

Kars İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden 'Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi' kapsamında Kars ve İlçeleri'nde hayata geçirilen projeler hakkında yazılı açıklama yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ndan yapılan yazılı açıklamada; "Müdürlüğümüz görev alanında yer alan ve ortakların sosyo-ekonomik faaliyetlerini düzenlemek, çiftçi işletmelerini kazançlı ve verimli hale getirmek, pazarlamayı düzenlemek, tesisler kurmak ve yönetmek, üretim ve tüketim ihtiyaçlarını karşılamak, tabii kaynakların geliştirilmesi, köyde sanayinin kurulmasını sağlayan çalışmalara katılmak, kırsal kesimde ekonomik hareketlerin olumlu yönde gelişmesine yardımcı olmak, yaşama düzeyinin yükselmesini sağlayan her türlü çalışmalara katılmak ve finansman ihtiyacını karşılamak gayesiyle kurulan tarımsal amaçlı kooperatifler için hazırlanan bakanlığımıza ait tip projeler uygulanmaktadır" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Akyaka İlçesi S.S. Yerlikavak Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin uygulamakta olduğu kırsal alanda sosyal destek projesi kapsamında ortakların mülkiyetinde 280 başlıklı süt sığırcılığı projesi ile kooperatif ortaklarına ait 70 adet ahırın tadilatları yaptırılmış, 280 adet Simental ırkı gebe düve ortaklara dağıtılmış, makine ve ekipman ve yem alımı yapılarak işletme binası inşaatı tamamlanmıştır. Kooperatife uygulanan proje kapsamında bu aşamaya kadar toplan 2.652.983,00 TL kredi kullandırılmış olup proje aşamaları devam etmektedir.

Ayrıca, İlimiz Selim İlçesi S.S. Sarıgün Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin uygulamakta olduğu kırsal alanda sosyal destek projesi kapsamında ortakların mülkiyetinde 1300 başlıklı damızlık koyun yetiştiriciliği projesi ile kooperatif ortaklarına ait 50 adet ahırın tadilatları yaptırılmış, 1250 adet koyun 50 adet koç ortaklara dağıtılmıştır. Kooperatife uygulanan proje kapsamında bu aşamaya kadar toplan 1.052.500 TL kredi kullandırılmış olup proje aşamaları devam etmektedir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.