1. HABERLER

  2. Sarıkamış'ta Yaban Domuzu Tehlikesi
Kerbela ve Sarıkamış Şehitleri Anılacak

Kerbela ve Sarıkamış Şehitleri Anılacak

Kerbela Şehitleri ve Sarıkamış Şehitleri anısına 26 Aralık günü iki ayrı yürüyüş gerçekleştirilecek.

A+A-
Kerbela Şehitleri ve Sarıkamış Şehitleri anısına 26 Aralık günü iki ayrı yürüyüş gerçekleştirilecek.
Hz. Hüseyin’in Kerbela’da 72 arkadaşıyla şehit edilişinin 1369. yıldönümü nedeniyle Caferi cemaatine mensup vatandaşlar 26 Aralık günü Hz. Ali Camii’nden Kars Şehitliğine yürüyecek. Aynı gün Sarıkamış’ta da 93. Harbinde donarak şehit olan 90 bin asker anısına yürüyüş gerçekleştirilecek.

Kars Valisi Ahmet Kara, Sarıkamış Şehitlerini anma törenleriyle ilgili yaptığı açıklamada, “  Sarıkamış Harekatını anma geçen sene ve önceki senelerde nasıl olmuşsa aynı şekilde, gayet güzel şekilde şehitlerimizin anısına ruhlarını şad edecek şekilde, onlara yakışır şekilde anacağız. Törenlere gidecek olan vatandaşlarımıza gerekli araç temini sağlanacaktır” dedi.
SAVUNMA BAKANI VECDİ GÖNÜL TÖRENE KATILACAK
Vali Kara, törene katılacaklarla ilgili de, “Savunma Bakanı Vecdi Gönül hükümet adına törenlere katılacak. Meclis Başkanını temsilen Başkan Vekili Nevzat Pakdil katılacak. AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven gelecek. MHP Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş katılamayacağını bildirdi. ÇAYKUR Genel Müdürü Sarıkamış’ta olacak. ÇAYKUR’un büyük bir TIR’ı tören alanında olacak ve törene katılanlara çay ikramında bulunacak. Bayburt, Ardahan, Iğdır Valileri de katılacaklar. Kalabalık bir grup olacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.
SARIKAMIŞ ŞEHİRLERİ ANMA GÜNÜ İLE AŞURE GÜNÜNÜN AYNI GÜNE DENK GELMESİ ÇOK ÖNEMLİDİR
Vali Kara, 26 Aralık’taki anma töreni ve Kerbela şehitleri ile ilgili de şunları söyledi:
“26 Aralık aynı zamanda aşure günüdür. Aşure aynı zaman da Hz. Peygamberin torunları Hz. Fatma ve Hz. Ali’nin oğulları Hz Hüseyin’in torunu H. Hüseyin’in 72 arkadaşı ile birlikte şehit edildiği gününde adıdır. Muharrem ayının da onuncu günüdür. Kerbela’da da Sarıkamış’ta ki ne benzer bir acı yaşanmıştır. Burada da insanlar susuz bırakılarak şehit edilmişlerdir. Bu nedenle yaşanan iki acının birbirine benzer şartlarda yaşanması ve bu iki günün aynı güne denk gelmesi de çok enteresandır. Bu sene 26 Aralık Muharrem’in 10’ncu gününe Aşure Günü’ne rastlıyor. Yani aynı zamanda da sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’in biricik torunu Hz. Hüseyin Efendimizin 72 arkadaşıyla şehit edildiği gündür. Dolayısıyla Sarıkamış şehitlerinin anasına ağıtlar yakarken Hz. Hüseyin efendimizin ruhunu da Fatihalar okuyup gönderebilirsek ruhunu şad ederiz. Allah onlardan razı olsun onların şefaatine bizleri nail eylesin. Böylece aynı gün hem Sarıkamış şehitlerini hem de Hz. Hüseyin efendimiz ve 72 arkadaşını da anmış olacağız”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.