1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. Arpaçay'da Öğretmenlerden Bayraklı Yürüyüş
KCK Operasyonları Protesto EDİLDİ

KCK Operasyonları Protesto EDİLDİ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kars il örgütü, son günlerdeki KCK operasyonlarını basın açıklamasıyla protesto etti.

A+A-

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kars il örgütü, son günlerdeki KCK operasyonlarını basın açıklamasıyla protesto etti.

Parti binasında bir araya gelen BDP’liler Faikbey Caddesi üzerindeki At Heykeli önüne kadar sessizce yürüdü. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasını BDP İl Başkanı Halis Özen okudu.

Özen, “Partimize, milletvekillerimize, belediyelerimize, sendika ve insan hakları örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında aralarında eski Van milletvekilimiz, Eş Başkan yardımcımız Sayın Fatma Kurtulan’ın da bulunduğu demokratik siyasetin içerisinde olan çok sayıda arkadaşımız gözaltına alınmıştır. BDP’ye, demokratik Kürt muhalefetine yönelik 3 yıldan bu yana sürmekte olan operasyonların amacı bu ülkeye barışın gelmesini engellemek, Kürt sorununun sivil, demokratik. Barışçıl çözümünün önüne taş koymak, barış isteyen milyonları teslim almaktır. Ancak bunu asla başaramayacaklar. Siyasi soykırım operasyonlarının 3 yıldan bu yana aralıksız sürüyor olması, bu politikanın başarısızlığını gün yüzüne çıkartmaktadır. Hiçbir şekilde bu halkı, bu halkın temsilcilerini, seçilmişlerini teslim alamayacaklar, BDP’ye diz çöktüremeyeceklerdir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum