1. HABERLER

  2. KAÜ Rektörü Güven YENİDEN ADAY
KAÜ Rektörü Güven YENİDEN ADAY

KAÜ Rektörü Güven YENİDEN ADAY

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Güven,rektörlük seçimlerinde yeniden aday..

A+A-
Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, 21-22 Ekim tarihleri arasında yapılacak rektör seçimlerinde yeniden aday olacağını açıkladı.
Görevde bulunduğu süre içerisinde hazırladığı projelerle KAÜ’yü Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasına sokan Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven’in rektörlüğe yeniden aday olmasında en büyük etkenin başlattığı yatırımları bitirmek olduğu kaydedildi.


Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven, başlatılan işlerin bitirilmesi için bir dönem daha rektörlük görevine talip olduğunu söyledi.
Önceliğinin KAÜ olduğunu ve amacının KAÜ’yü Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasına sokmanın yanı sıra, Kafkaslar’da da sözü edilen bir konuma getirmek olduğunu belirten Prof. Dr. Abamüslüm Güven, “Geriye dönülüp bakıldığında son 4 yılda Kafkas Üniversitesi’nde eğitim kalitesinin artması yanı sıra başta Tıp Fakültesi’nin gelişmesi olmak üzere büyük başarılara imza atıldığı ve hizmetler gerçekleştirildiği görülecektir. Ama ben bununla yetinmek istemiyorum. Devam eden hizmetleri tamamlamak ve yeni hizmetleri peşinden devreye sokmak için yeniden rektör adaylığını kararlaştırdım. Amacım, Kafkas Üniversitesi’ni bölge de bir numara yapmak, Türkiye’de sayılı üniversiteler arasına sokmaktır.” dedi.
HİÇ BİR ZAMAN SİYASETİ DÜŞÜNMEDİM
KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, siyaset düşünmediğini, bütün partilere eşit mesafede olduğunu ve görevde bulunduğu süre içerisinde hiçbir ayrım yapmadığı ifade etti.
Güven; “Kesinlikle siyaset düşünmedim. Ve her hangi bir partiden de milletvekili adayı olmak gibi bir düşüncem olmadı. Benim tek düşüncem Kafkas Üniversitesi’dir. Rektörlüğe yeniden aday olmaya karar vermemin nedeni Kafkas Üniversitesi’ni daha ileriye götürmek ve özellikle sağlık alanında Kafkaslar’ın merkezi haline getirmektir. Rektörlüğüm süresi içerisinde sayısız yatırımlar gerçekleşti, Kafkas Üniversitesi Türkiye’de konuşulan ve öğrencilerimizin yoğunlukla tercih ettiği üniversite oldu. Kafkas Üniversitemizin gelişimi Kars’ın gelişimi için de önemli rol oynamaktadır ve bölge halkımız Kafkas Üniversitesi’ndeki başdöndürücü hizmetleri gördükçe mutlu olmaktadır. Halkımızın mutluluğunu devam ettirmek için yeniden aday olacağım. Rektörlüğüm süreci içerisinde Üniversite’de kesinlikle hiçbir ayrım yapılmamıştır ve buna asla izin verilmemiştir. Kafkas Üniversitesi’ni hizmetlerle adeta zirveye çıkarma gayretimi hiçbir zaman siyasi ranta dönüştürmedim. Ben her şeyi Kafkas Üniversitesi için yaptım ve yeniden Rektör seçilirsem, atanırsam hizmetim artarak devam edecektir. Tekrar söylüyorum ve herkesin bilmesini istiyorum, kesinlikle siyaset düşünmüyorum, tek düşüncem Kafkas Üniversitesi’nin gelişmesidir.” diye konuştu.
KAFKAS ÜNİVERSİTESİ HER GEÇEN GÜN DAHADA GÜÇLENDİ
KAÜ Rektörü Prof Dr. Abamüslüm Güven, üniversitenin her geçen gün daha da büyüyerek güçlendiğini kaydetti.
Rektör Abamüslüm Güven; “KAÜ’nün daha önce Iğdır, Ardahan ve Artvin’de fakülteleri bulunuyordu. Bunların ayrılıp ayrı bir üniversite oldu. Buna rağmen KAÜ’nün gücünü kaybetmedi ve tercih edilen bir üniversite oldu. Öğrencilerin tercihi de gösteriyor ki, KAÜ artık kökleşmiş bir üniversite olma yolunda koşar adım ile ilerlemektedir. Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’yle birlikte sağlık hizmetinde de bölgenin üniversitesi olacağız” şeklinde konuştu.
21-22 Ekim tarihleri arasında yapılacak Rektörlük seçimlerinde Prof. Dr. Abamüslüm Güven, en güçlü aday olarak gösteriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum