1. HABERLER

  2. Kars'ta 12 Otelin Ruhsatı İPTAL
KAÜ 2010 - 2011 Akademik Yılı AÇILDI

KAÜ 2010 - 2011 Akademik Yılı AÇILDI

Kafkas Üniversitesi 2010-2011 Akademik Yılı açılış töreni yapıldı.

A+A-
Kafkas Üniversitesi 2010-2011 Akademik Yılı açılış töreni yapıldı.
Törenler Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasının ardından törenlere Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu’nda devam edildi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrenciler adına Tıp Fakültesi öğrencilerinden Tuba Yeğin bir konuşma yaptı.


Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven yaptığı konuşmasında toplumların gelişmesinde, kalkınmasında ve refah içerisinde yaşamasında en önemli etkenin insan gücü olduğunu ve bunun da en önemli kaynağını üniversitelerin oluşturduğunu söyledi.


KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven; “Eğitim milletlerin bağımsız yaşayabilmeleri, kalkınıp güçlenmeleri bakımından hayati önem taşır. Gazi Mustafa Kemel Atatürk’e göre, “eğitim bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüce bir toplum halinde yaşatır, ya da bir milleti esarete ve sefalete terk eder” dedi.
KAFKASLARIN SAĞLIK MERKEZİ OLMA İDDİAMIZI SÜRDÜRECEĞİZ
KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Kafkas Üniversitesi’nin Kafkasların sağlık merkezi olacağını ifade etti.


Prof. Dr. Abamüslüm Güven, “Kafkas Üniversitesi bilimi ve araştırmayı öne çıkaran, öğrenci odaklı anlayış, performans ve liyakat ilkesiyle yönetilen ve topluma karşı olan sorumluluklarının bilincinde bir üniversitedir. Hiçbir alanı ihmal etmeden yerel dinamizmi geliştirerek, ulusal ve evrensel değerlerle buluştururken, özellikle Kafkasya Cumhuriyetleri ile ülkemiz arasında bilim ve kültür alanında bir köprü oluşturmaktır. Bunun yanı sıra, ülke hayvancılığında önemli bir potansiyele sahip olan bölgemizde, hayvancılığın uluslar arası standartlara ulaştırılmasında öncü bir rol üstlenmektedir. Ayrıca coğrafi yakınlığı kullanarak Kafkasların Sağlık Merkezi olma iddiasını da sürdüreceğiz” diye konuştu.
KAÜ akademik yılı açılışında ilk ders olarak ‘Cep telefonları ve Beyin Tümörleri’ konusu işlendi. KAÜ Tıp Fakültesi Noroşirorji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Taşdemiroğlu, cep telefonu ve beyin tümörleri hakkında bilgiler verdi.
Törenler KAÜ Devlet Konservatuarı öğrencilerinin verdiği konser ile sona erdi.
KAÜ Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu’nda yapılan törene Vali Yardımcısı Karahan Daştan, Rektör Abamüslüm Güven, Başsavcı Adem Yazar, Adalet Komisyonu Başkanı Ümit Selçuk Doğan, öğretim görevlileri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum