1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars ve Bölgede ‘Şap’ Karantinası
Kars’tan Kurbanlık Hayvan Sevkiyatı

Kars’tan Kurbanlık Hayvan Sevkiyatı

Kars Ticaret Borsası Meclis Başkanı Muhlis Acay, Hayvan Borsası’nın 11 Temmuz’da açıldığını ve bir tane dahi hayvan satılmadığını belirtti.

A+A-

Kars Ticaret Borsası Meclis Başkanı Muhlis Acay, Hayvan Borsası’nın 11 Temmuz’da açıldığını ve bir tane dahi hayvan satılmadığını belirtti.

Kars Ticaret Borsası Meclis Başkanı Muhlis Acay, piyasanın pahalı olduğunu ve yayla malının kilosunun da 21 TL. olduğunu söyledi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kars’ta bir tane dahi hayvan satılmadığını ifade eden Acay, “Kurbanlık şu anda Kars’ta bir tane dahi satıldığı yok. Yaylalarda kurbanlıklarımız var. İçeride de vatandaş tutmuş 10-15 gündür kendi hayvanlarını koymuş. Az süre kaldığı için biraz et alması gerekiyor kurbanlıkları, isteyende yok. Piyasa da biraz pahalı. Gelenlerde almadan geri gittiler. 20 TL. kilodan aşağı yok. Hatta yayla malı 21 TL. İstiyorlar. Bundan dolayı ne olacağı belli değil. Biraz da korku var. 400 kilo gelen bir hayvan 8 bin lira aşağı yukarı maliyeti var. 7 bin liradan aşağı bir hayvan yok. Bunun çadırıdır, gitmesidir, arabasıdır, bir kurbanlık 10 bin TL.’ye İstanbul’a mal oluyor” dedi.

Bir hayvanın 400-450 kilo gelebildiğini belirten Acay, “Bundan dolayı gerçekten maliyet yüksek, ama neden diyeceksiniz. İthalde geliyor. Şu anda ithal hayvan geliyor. Hem hem besilik geliyor, ette dün öğrendiğim kadarıyla geliyor. Piyasada bir dengesizlik var. Tahmin edersem hayvan yetersizliği var Türkiye genelinde, tek Kars’ta değil. Türkiye genelinde hayvan yetersizliği görünüyor. Çünkü neden her gün ithal geliyor. Ben kendimde alıyorum besliyorum. Besim var zaten, ama yeterli değil. Yeterli olsa hayvanların bu şekilde pahalı olmaması gerekir. Piyasa oturması gerekir” diye konuştu.

Kars’ta hayvan var gibi görünüyor. Ama hayvan eskisi gibi değil, geçmiş yıllar gibi değil diyen Acay, “Hayvan çok görünüyor. Gelen arkadaşlar ellerinde hayvan olduğunu söylüyor. Kars’ın genelinde baya hayvanım var diyor. Ama hiçbir tanesi satılmamıştır. Hepsi yayladır ve içeridedir. İçeride olanlarda vardır. Müşteri bekliyor. Kilo ile kimse almıyor” şeklinde konuştu.

Borsa’nın 11 Temmuz 2016 tarihinde açıldığını da hatırlatan Kars Ticaret Borsası Meclis Başkanı Muhlis Acay, o tarihinden bu güne kadar hiçbir havyanın satılmadığını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.