1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. CHP'li Başkan Kars'tan AYRILDI
Karsta Yaralı Kurt İçin OPERASYON

Kars'ta Yaralı Kurt İçin OPERASYON

Kars'ın Arpaçay İlçesi Polat Köyü'nde köpekler tarafından boğulduktan sonra bitkin düşen kurt, Kafkas Üniversitesi Doğal Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirerek tedavi altına alındı.

A+A-

Kars’ın Arpaçay İlçesi Polat Köyü’nde köpekler tarafından boğulduktan sonra bitkin düşen kurt, Kafkas Üniversitesi Doğal Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirerek tedavi altına alındı.

Köydeki bazı hayvanlara zarar verdiği için çok iyi tanınan 2,5 yaşındaki dişi kurt, köyün köpekleri tarafından iyice hırpalandıktan sonra bir evin kışlık ot yığınının içerisine sığındı. Ölmek üzere olduğunu gören bazı duyarlı köylüler kurdun durumunu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Murat Doğanay’a haber verdi. Bunun üzerine hemen bu köye giden Doğanay, yaralı kurdu muhafaza altına alarak Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Doğal Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirdi.

Kurdun Rehabilitasyon merkezine getirilmesiyle birlikte alarma geçen Merkezin müdürü Prof Dr. Burhan Aba ve ekibi hemen kurdun tedavisine başladı. Bu arada Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, KAÜ bünyesinde kurulan Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi ve KuzeyDoğa Derneği arasında imzalanan üçlü bir protokol gereği kurdun durumu Kars ve Kuyucuk’u Dünyaya ve Türkiye’ye tanıtan KuzeyDoğa Derneği de haberdar edildi.

Burada derhal tedavi altına alınan kurdun haberini alan ve bu sıralarda Kars’ta olan Kuzey Doğa Derneği Başkanı ve Utah Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağrı Şekercioğlu ve Derneğin Bilim Koordinatörü Emrah Çoban da kurtla ilgilenmeye başladı. Daha önce bu üç kurum arasında imzalanan üçlü protokol gereği birlikte çalışan KuzeyDoğa’nın Kars ve çevresinde yaşayan kurtları incelemek için KuzeyDoğa Derneği’nin davetlisi olarak Kars’ta bulunan Dünyaca ünlü kurt uzmanı Zagrep Üniversitesi biyoloji bölümü öğretim üyesi Hırvatistanlı Prof. Dr. Josep Kusak, kurtu Burhan Özba ve ekibinin tedavi için katkıda bulunmaya başladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.