1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İstanbul’u Görmek İsteyen Kızına Süpriz
Karsta Askeri Araç Kaza YAPTI..!

Kars'ta Askeri Araç Kaza YAPTI..!

Kars'ta askeri personel taşıyan servis aracı kaza yaptı. Kazada 4 asker yaralandı.

A+A-

Kars'ta askeri personel taşıyan servis aracı kaza yaptı. Kazada 4 asker yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, içerisinde subay ve astsubayların bulunduğu askeri araç çevre yolu Digor TOKİ Lojmanları mevkiinde yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı.

Kazada birisi rütbeli 4 asker yaralandı. Yaralanan askerleri yoldan geçen vatandaşlar servis aracının içerisinden çıkarttı. Acil servise bildirilen olay yerine gelen 112 ekipleri yaralı askerlere ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Ambulanslara alınan yaralılar Kars Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Devlet Hastanesi'ne sevk edilen askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Diğer Kars Haberleri

ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU’NUN FAALİYETLERİ

Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Yılmaz Akar, 2011 yılında kurum aracılığıyla açılan kurslar ve bu kursların akabinde sağlanan iş istihdamıyla ilgili 2012 yılının ilk dört ayında yaşanan gelişmeler ve önümüzdeki süreçteki çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Akar, 2012 yılı Ocak ayında yapılacak olan mesleki eğitim kurulunun aldığı karalar gereğince toplam 51 meslekte kursların açılmasının karalaştırıldığını belirterek, “Bu kapsamda Kars Halk Eğitim Müdürlüğümüzce Çini işlemeciliği ve Obsidyen taş işlemesinde toplam 35 kursiyerinin yer aldığı iki adet kursumuz şuan devam etmektedir. Ayrıca Kağızman Halk Eğitim Müdürlüğümüzce kilim dokumacılığı ve makine nakışı mesleğinde iki adet toplam 40 adet kursumuz iştirak edip bu anlamda 2 kursumuz devam etmektedir. Sarıkamış Halk Eğitim Müdürlüğümüzce gümüş işlemeciliği adı altında 1 adet kursumuz devam etmektedir. Kurslara toplam 95 adet kursiyer iştirak etmekte. Bu kursların İl Müdürlüğümüze maliyeti 156 bin 993 TL’dir.” dedi.

Akar, daha sonra şunları söyledi: “2011 yılı içerisinde kurslara devam eden kişilere günlük 15 TL cep harçlığı ödenmekteydi. 2012 yılında ise 1 Nisan’dan itibaren 20 TL olarak kursiyerlerimize ödenmektedir. Ayrıca istihdam garantili kurslar kapsamında İl Müdürlüğümüz şuana kadar 1 adet kurs açmış olup bu kursumuzun yanında bilgisayar bakım ve onarımı dahilinde 20 kursumuz devam etmektedir. İstihdam kurslarımızın maliyeti bize yaklaşık 60 bin TL olarak kayıtlara geçmektedir. Kars ilimiz için önemli husus arz eden konu iş yönünden eğitimdir. Yani işsiz ve vasıfsız iş gücünün veya mesleki iş gücünün yeterli oranda geliştirerek işyerlerinde istihdamı sağlamak amacıyla çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. En az 5 işçi çalıştıran hizmet sağlayıcılarımıza meslekli bir işçi vermek suretiyle mesleklerinde kendilerini geliştirebilecekleri ve bu iş yerlerinde çalışacak kişilerin mutlak surette kayıtlı olmaları ve işsiz olmaları gerekmektedir. 2012 yılı dört aylık bir süre içerisinde yaklaşık 15 işsizimiz şuanda çeşitli iş yerlerinde çalışmaktadır. Yani bunlara günde 20 TL İl Müdürlüğümüz tarafından ödenmektedir. Genel sigortalar pirimi de karşılanmaktadır.”

Akar, toplum yararına ait çalışmalardan bahsedecek şöyle konuştu: “İl Müdürlüğümüz tarafından gönderilen 2 milyon TL ödeneğin bir dahaki ay 2 milyon TL olmak üzere toplam 4 milyon 203 bin TL ödenek göndermiş olup bu ödenek 2012 yılı içinde şuanda kullanılmış bulunmaktadır. İl ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne yaklaşık 170 istihdam edildiği 4 aylık çalışma programları bulunmaktadır. İl ve ilçe belediye başkanlıklarımıza 215 katılımcının devam ettiği kültür ve turizm müdürlüğümüze 20 destek personel verilmiş, İl Özel idaresine 5 olmak üzere toplam 410 çalışanımız işsizimiz bu kurumlarda istihdam edilmiş olup en az 4 ve 8 ay içerisinde istihdamları sağlanmıştır. 210 personelimiz de Ağustos yada Eylül itibariyle işe başlayacaktır. Planlaması yapılmış ödenekleri de dağıtılmıştır.”

Uygulamalı girişimcilik eğitimden de söz eden Akar, “İl müdürlüğümüz ve KOSGEB tarafından imzalanan protokol kapsamında Kars il merkezine 50’ye yakın işsizimize girişimcilik eğitimimiz ve Sarıkamış ilçemizde de 50 işçi ye yönelik girişimcilik programı düzenlendi. 30 Nisan tarihi itibariyle son teklif çağrısı yapılmıştır. Bu sayede iş verenlerimizin bize müracaat edenlerin 100 kişinin iş kurmalarına yönelik girişimcilik eğitimi verecektir. Uzmanlaşmış meslek eğitiminde ise Çalışma ve Sosyal Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince işsiz ve vasıfsız işgücünün ihtiyaç duyduğu mesleklerde eğitilerek iş piyasasının ve istihdamın sağlanması için harekete geçilmiştir. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınca tespit edilen ziyaret edilen iş yerlerinden alınan talep doğrultusunda ilimiz kurs okulu olarak adlandıran Gazi Ahmet Muhtar Paşa Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğünce projelendirilerek İl müdürlüğümüzden talepte bulunulmuş yaklaşık 16 kursiyer mobilya üretim konusunda yetiştirilerek bu iş yerlerinde istihdamları sağlanacaktır. Bu konuda her türlü yardıma olanak sağlanacaktır.” diye konuştu.

ALKOLLÜ SÜRÜCÜ KAZAYA NEDEN OLDU

Kars’ta alkollü sürücü önünde seyreden iki ayrı araca arkadan çarptı. Kazada 3 sürücü de hafif şekilde yaralandı.

Kaza önceki gece saat: 21.50 sıralarında meydana geldi. 42 yaşındaki sürücü, alkollü olarak kullandığı hususi oto ile Merkez Mahallesinde, iki ayrı hususi otoya arkadan çarpması sonucu her üç sürücüde yaralandı. Yaralıların tedavilerinin ardından Cumhuriyet Savcısının talimatıyla ifadeleri alınarak salıverildiler.

“KAÇAKÇILIKLARA SON” TOPLANTISI

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “kaçakçılık” toplantısı Odalar Birliği Salonunda yapıldı.

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığı ve oda başkanlıklarının her türlü kaçakçılığın önüne geçmek için İl Emniyet Müdürlüğü’nden yardım istedi. Kars’ta elektrik-elektronik, sigara, alkol, trafik, asayiş konularında sıkıntıları olan Oda Başkanları, İl Emniyet Müdür yardımcılarının da katıldığı toplantıda bu sıkıntılarını masaya yatırdılar.

Odalar birliğinde düzenlenen toplantıya ESOB Başkan Vekili Metin İzgübarlas, İl Emniyet Müdür yardımcısı Nurettin Özyaşamış, emniyet amirleri ve oda başkanları katıldı. Toplantıda odaların sıkıntılarını ve taleplerini emniyet yetkililerine anlatan Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkan vekili Metin İzgübarlas,

“İlk öncelikle bizimle Kars esnafının sorunlarıyla yakından ilgilenen Emniyet Müdürümüze teşekkür ederiz. Biliyorsunuz Kars’ta şuan da 6 bin beş yüz kayıtlı esnaf var. Kars merkezde var olarak çalışmaktadır. Kars esnafının belli başlı bazı sorunları var. Sayın müdürümüzle bunları konuştuk. Müdürüm dedi ki “şube müdürleri daire müdürleriyle birlikte bu konuda eğilim gösterelim” Esnaf olarak ne yapabiliriz ? Esnaflara nasıl yardım edebiliriz? Nasıl katkıda bulunabiliriz? Bunları bir arada konuşarak istişare edeceğiz. Burada bulunan herkese çok teşekkür ederiz. Kars esnafının belli başlı sorunları var. Bunlardan biri de kaçakçılık sorunudur. Sigara kaçakçılığı ve elektrik ve elektronik kaçakçılığı ile ilgili birçok sorunumuz var. Trafik ile ilgili asayiş ile ilgili bazı sıkıntılarımız var. Bugün bunları dile getirmek için burada bulunduk. Bir nebzede olsa çözüme kavuşsun istedik” dedi.

Odaların sıkıntılarını dinleyen Emniyet Müdür yardımcıları da bu sıkıntıların üstesinden el birliği ile geleceklerini ifade ettiler. Konuyla ilgili görüşlerini belirten İl Emniyet Müdür yardımcısı Nurettin Özyaşamış şunları söyledi:

“Biz Emniyet mensubu olarak daima Kars esnafının yanındayız. Sadece trafik yada asayişi sağlayacağız diye bir kural yok. Burada vatandaşın mağdur olduğu bütün konular bizi de ilgilendiriyor. Dolayısıyla çarşıya yada pazara çıktığımız zaman sizden biri oluyoruz. Daha önceden de sizin sorunlara ilgilendik ve bundan sonra da ilgili olacağız. Gerek biz gerekse devriyedeki polisimiz sizin için yardımcı olacaktır. Zaten polis huzur ve güveni sağlamak içindir. Huzur ve güveni sağlamak sadece sokakta gezerek asayişi sağlamak değil aynı zamanda vatandaşın her zaman çözülecek sorununda yanında olmaktır.”

YÜKSEL AKBABA MHP İL BAŞKAN ADAYI

MHP İl Başkanlığına adaylığını açıklayan Serbest Muhasebeci Yüksel Akbaba açıklamada bulundu.  İşte o Açıklama,

“Türkiye tarihinin en bunalımlı günlerini yaşamaktadır.10 Yıldan beri ülkeyi yönetmekte olan AKP iktidarı Milletimizin hiçbir derdine derman olamamıştır.

Üretim tamamen durmuş, kamu varlıkları haraç-mezat satılmış, işsizlik, hayat pahalılığı ve yoksulluk artmıştır.

Köylü üretemez, işçi memur geçinemez, esnaf iş yapamaz durumdadır. Sırtını iktidara dayamış küçük bir mutlu azınlığın dışında, Türk Milleti çaresiz ve huzursuzdur.

Dış politika iflas etmiş, bir zamanlar bölgenin en istikrarlı ülkesi olarak kabul edilen Türkiye bütün komşularına düşman edilmiştir.

Karsımızda da sorunlar kartopu yumağı gibi büyümektedir. AKP’nin elinde bulunan belediyeler başarısızdır ve halkın memnuniyetsizliği giderek artmaktadır.

İktidar başka illere yaptığı yatırımı Kars’tan esirgemiştir. İlimiz her gün biraz daha geri gitmektedir. Göç olanca hızıyla devam etmekte, işsizlik ve yoksulluk artmaktadır.

Ülkemizin ve ilimizin bu ağır sorunlarının altından yalnız ve ancak MHP iktidarı ile kalkılır.

Çünkü MHP; Türkiye’nin Milleti ve devletiyle bölünmez bütünlüğünden taviz vermeyen tek siyasi partidir.

MHP; Milli, ilkeli, dürüst ve şeffaf politikadan yanadır.

MHP; Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin “önce ülkem, sonra partim, sonra ben” ilkesi doğrultusunda Türkiye’nin meselelerine yaklaşır.

Bu düşüncelerle, 19 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak olan Kars İl Kongresinde İl başkanlığına adayım.

Partili arkadaşlarımdan, hemşerilerimden ve Kars kamuoyundan gördüğüm teveccüh üzerine bu kararı almış bulunmaktayım,

Ömrümü vakfettiğim partime İl başkanı olarak hizmet etmek benim için görevlerin en onurlusu olacaktır.

Partimizin değerli delegeleri beni bu göreve layık gördükleri takdirde, Kars halkının tamamını kucaklayan bir siyaset anlayışı ile hareket edeceğim.

Partimizin Kars’ın en güçlü partisi olması için elimden gelen gayreti göstereceğim.

Gayret bizden, yardım yüce Allah’tandır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

MAZOT VE GÜBRE DESTEKLERİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Kars İl Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü Halil Ekiz, 2011’de başlanan tarım destekli çalışmalar kapsamında organik tarım desteklemesi ve mazot gübre desteklemesinin 2012’de de devam ettiğini söyledi.

Organik tarım desteklemesinin 2011 yılında 25 TL’ye indiğini belirten Ekiz,

“2012 yılında tarla bitkilerinde üretim yapan çiftçiler dekara 10 TL destek alacaklardır. Mazot ve gübre alımında yine belirli bir artış var dekara 9 TL olarak belirlenmiştir. Hububat birimi desteklemeleri de buğday, arpa üzerindedir. Bu ürünlere destekleme ton başına 50 TL olmak üzere 2012 yılında devam edecektir” dedi.

K1 BELGELERİ KTSO’DA

Yaklaşık bin 500’e yakın esnafı ilgilendiren K1 belgesinin Kars’ta verilmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile yapılan görüşmeler olumlu sonuçlandı.

K1 belgesi hakkında açıklama yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Güvensoy:

“Biz K1’le uğraşıyorduk. Odalar Birliği Genel Başkanımıza biz yazımızı gönderdik. K1’in Kars’ta verilmesine Bakanlıktan onay aldı ve gönderdi. Bizlerde iki üniversite mezunu alarak Erzurum’a gönderdik orada kurslarını aldı ve geldiler. Şuandan itibaren K1, Kars Sanayi Ticaret odasında başlamıştır. Bütün bu K1 ile ilgili olan sevgili hemşerilerimize sizin aracınızla duyurulur. Bunda emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Erzurum’da bu K1 işiyle uğraşan müdürümüz gerçekten çok ilgilendi. Ona gönderdiğimiz elemanlara çok iyi kurs verdi. Bu kursu alan elemanlarımız Kars Ticaret ve Sanayi Odası’nda K1 çalışmalarına başlamışlardır” dedi.

3 MAYIS MİLLİYETÇİLER GÜNÜ

3 Mayıs 1944 Milliyetçiler günü nedeniyle Kars Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Kars Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Ersançmış yapmış olduğu basın açıklamasında 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nün anlam ve önemine vurgu yaparak tüm dünya Türklüğünün 3 Mayıs Milliyetçiler gününü kutladı.

Yapılan açıklamada Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Onur Ersançmış şu görüşlere yer verdi:

“3 Mayıs devlet kademelerindeki komünist kadrolaşmaları eleştirdiği için milliyetçilerin zindanlara atıldığı ve işkenceler yapıldığı acı dolu günlerin başlangıcıdır. Hüseyin Nihal Atsız’ın ve Başbuğ Alparslan Türkeş’in de aralarında bulunduğu Zeki Velidi Togan, Muzaffer Özdağ, Reha Oğuz Türkkan, Osman Yüksel Serdengeçti ve daha ismini sayamayacağımız çok sayıda dava adamı tutuklanmış, tabutluklara konulmuştur.

3 Mayıs 1944 Türk Milliyetçilerinin tek parti iktidarının zulüm ve baskı idaresine başkaldırdığı gündür. 3 Mayıs yıllar süren siyasi ve sosyal mücadelemizin başlangıç günüdür. 3 Mayıs Türk milliyetçiliğinin düşünce olmaktan çıkıp harekete, eyleme ve dönüştüğü günüdür. İnanç ve kararlılığın zulüm ve baskıya galip geldiği gündür.

Unutulmasın ki bu ülkede Atsız’ın çerileri, Başbuğ’un bozkurtları var oldukça Türkiye bir Türk yurdu olarak kalacak ve ülkemiz üzerinde hain emelleri olanlar amaçlarına ulaşamayacaktır. Bu vesile ile bütün vatanseverlerin ve milliyetçilerin bu anlamlı günün canı gönülden kutlarım ve ayrıca 12 Mayıs günü Ülkü Ocakları Kars İl Teşkilatının düzenleyeceği “Ülküde Birlik, Ülkede Birlik” isimli konserimize tüm Kars halkını davet ediyorum.”

CUMHURİYET OYA SUNULDU

Kars merkez Yolaçan Köyü’nün isminin “Cumhuriyet Köyü” olarak değiştirilmesi için köy muhtarlığının İl Genel Meclisi’ne sunduğu dilekçe Meclis Kararlarını İzleme ve Araştırma Komisyonuna havale edildi.

İl Genel Meclisi mayıs toplantısında şu karar alındı:

“Kars merkez Yolaçan köyü’nün isminin Cumhuriyet Köyü olarak değiştirilmesi için köy muhtarlığının verdiği dilekçenin görüşülmesi teklifi okunarak müzakereye sunuldu. Yapılan müzakere sonucunda konunun yasal boyutu ve 1973 yılı kayıtlarının araştırılarak bu konuda yapılan çalışmaların neler olduğunun tespit edilmesi bakımından teklifin Meclis Kararlarını İzleme ve Araştırma Komisyonuna havalesi oya sunuldu. Yapılan oylama sonucunda bu karar oy birliği ile uygun görüldü.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.