1. HABERLER

  2. Kars'ta Anaç Koyun ve Keçi DESTEĞİ
Karsta Anaç Koyun ve Keçi DESTEĞİ

Kars'ta Anaç Koyun ve Keçi DESTEĞİ

Kars'ta anaç koyun, keçi desteklemesinden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin başvuruda bulunması gerektiği bildirildi.

A+A-

Kars'ta anaç koyun, keçi desteklemesinden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin başvuruda bulunması gerektiği bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, anaç koyun keçi desteklemesinden yararlanmak isteyen yetiştiricileri, işletmesinde mevcut anaç koyun, keçi cinsi hayvanların kulak küpe numaraları bulunan dilekçe ile 15 Ekim'e kadar Kars Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiriciler Birliği'ne başvuruda bulunması gerektiği belirtildi.

Hayvan varlığı ile ilgili kayıtların güncel tutulmasından yetiştiricilerin sorumlu olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Desteklemeden yararlandırılacak koyun, keçi cinsi hayvanlar, 30 Kasım tarihinden itibaren il-ilçe müdürlüklerince işletmede kontrolü ve tespiti yapılana kadar satılmayacaktır. Belirlenen takvimde Birliğe müracaat etmeyen ve 30 Kasım tarihinden sonra il-ilçe müdürlüğüne koyun-keçi varlığını tespit ettirmeyen yetiştiricilerimiz desteklemeden faydalandırılmayacaktır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.