1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış'ın 'Ayı Savar' Köpeği Cesur
Karsta - 28 Derece de YAŞAMAK !

Kars'ta - 28 Derece de YAŞAMAK !

'Türkiye'nin en soğuk kenti' ünvanını alan Kars'ta dün gece en düşük sıcaklık sıfırın altında 28 dereceye kadar düştü.

A+A-

'Türkiye'nin en soğuk kenti' ünvanını alan Kars'ta dün gece en düşük sıcaklık sıfırın altında 28 dereceye kadar düştü.

Dondurucu soğukların etkisinin her geçen gün artığı, 'Türkiye'nin en soğuk kenti' ünvanını alan Kars'ta dün gece en düşük sıcaklık sıfırın altında 28 dereceye kadar düştü. Bölgede yaşam felç olurken, motorları donan araçlar sabahları çalıştırılmadı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, gecenin en düşük sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 26, Erzurum'da 23, Ardahan'da 16, Iğdır, Muş'ta 6, Erzincan'da 5 dereceyi buldu. Kar kalınlıkları ise Ağrı'da 32, Ardahan'da 19, Kars'ta 17, Erzurum'da 7 derece oldu. Hafta sonuna kadar yağış beklenmediği için dondurucu soğukların etkili olması bekleniyor.

Kars'ta şiddetli soğuklar, dışarıda çalışmak zorunda olan börek satıcıları, kargo çalışanları, ayakkabı boyacıları, tüpçüleri etkiliyor. Gün boyu dışarıda olan ve şiddetli soğuklarla iç içe yaşayanlar, ısınabilmek için de kağıt, karton ve meyve kasası yakarak ısınabiliyor. Bir kargo şirketi çalışanı "Kars'ta soğuklar en çok beni etkiliyor. Çünkü sürekli dışarıdayım. Soğuk havalarda tir tir titriyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.