1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Çayı’nda İlk Kez Rafting Heyecanı
Kars'ın 'Trafik' Sorunu TBMM Gündeminde

Kars'ın 'Trafik' Sorunu TBMM Gündeminde

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nın durumunu ve Kars'ın trafik sorunlarını meclise taşıdı.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nın durumunu ve Kars'ın trafik sorunlarını meclise taşıdı.

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nın durumunu ve Kars'ın trafik durumuna ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması üzerine soru önergesi verdi.

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen önergede; “Kars birçok anlamda gelişime açık bir kent olmasına rağmen mevcut yöneticilerin uyguladığı yanlış politikalar sebebiyle şehrimiz olması gereken konumun çok gerisinde kalmıştır. Şehirde yeni istihdam alanlarının sağlanamaması şehrimizden göçleri hızlandırmış ve şehrimizi en fazla göç veren iller arasına sokmuştur. Şehirde kalan yurttaşlarımız için de yine yöneticilerin hataları sebebiyle işler çok kolay olmamaktadır.

Kars’ta yaşayan yurttaşlarımızın yaşadığı sorunlardan biri de trafiktir. Görece küçük bir şehir olmasına rağmen Kars ilimiz trafik sorunu yaşamaktadır. Bu trafik sorununu yaratan temel sebepler Kars’ta her gün yeni araçların trafiğe çıkması, toplu taşıma araçlarına olan ilginin azalması, alternatif yeni yolların yapılmaması ve bunlara ek olarak şehir merkezinde bulunan 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nın kentin ana arterleri üzerinde konuşlu olmasıdır. 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı yerinden kaynaklı trafik sorununa ek olarak güvenlik sorununu da beraberinde getirmektedir. Kışlaya saldırı ihtimali sebebiyle alınan güvenlik önlemleri kentte yaşamı olumsuz etkilemektedir. Son zamanlarda da güvenlik gerekçesiyle kışlanın etrafındaki seyyar esnafın uzaklaştırılmak istenmesi tarafıma iletilmektedir. Zaten kıt kanaat geçinmeye çalışan yurttaşlarımız bu uygulama ile bir daha mağdur edilecektir. Bunlara mahal vermeden kışlanın şehir dışına taşınması tarafımızca önerilmektedir. Elbette ki kışla şehir dışına çıkarılırsa da arazinin ranta dönüştürülmemesine dikkat etmek de öncelikli vazifeler arasında olmalıdır.

Bu bağlamda;

  • Karsın ana arterleri birbirine bağlayacak kent trafiğini rahatlatacak projeler var mıdır? Eğer varsa bu projeler nelerdir?
  • 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nın taşınması ile ilgili bir gündem var mıdır? Eğer böyle bir gündem varsa kışla ne zaman ve nereye taşınacaktır?
  • 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı gibi şehir içinde olan başka kışlaların taşınması ve bu kışlaların yerlerine yeni yaşam alanları yapılmasıyla ile ilgili projeler var mıdır? Varsa bu projeler nelerdir?
  • Şehir trafiğinin tek şeritli akmasından dolayı hem zaman kaybı hem de yakıt israfından dolayı parasal kayıplar yaşanmaktadır. Bu kayıpların yaşanmaması için hangi projeler hayata geçirilecektir?
  • Kışla yanındaki Digor Durağında bulunan pazar esnafının mekanlarını terk etmelerinin tebligatla istendiği bilgisi doğru mudur?
  • Eğer pazar esnafının mekanını terk etmesi istenmişse bunun sebepleri nelerdir?
  • Pazar esnafı eğer yerinden çıkarılacaksa onlara iş imkanı olacak başka bir alan açılmış mıdır?” ifadelerini kullandı.
  • Eğer pazar esnafının yerlerini değiştirilmesi istenmişse esnafa yeni bir yer ayarlanmış mıdır?
  • Yaşanan ve ilerde yaşanması muhtemel konuyla ilgili sorunların çözülmesi için alınan önlemler nelerdir?”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.