Karsa Havacılık Meslek Yüksek OKULU

Kars'a Havacılık Meslek Yüksek OKULU

Uzay ve Havacılık Üniversitesi'ne bağlı Havacılık Meslek Yüksek Okulu Kars'ta kuruluyor.

A+A-

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım'ın geçtiğimiz günlerde Kars ziyaretinde gündeme getirdiği Uzay ve Havacılık Üniversitesi'ne bağlı Havacılık Meslek Yüksek Okulu Kars'ta kuruluyor.

İHA'ya konuyla ilgili olarak açıklamlarda bulunan THK Kars Şube Başkanı Selahaddin Dalgınlı, bütün STK'ların kendilerine bu konuda destek olmalarını istedi.

Kars Belediye Başkanlığı'nca kendilerine 20 bin metrekare yer tahsisi yapılacağına dikkat çeken Selahaddin Dalgınlı, Uzay ve Havacılık Üniversitesi'ne bağlı Havacılık Meslek Okulu'nun kurulacağı müjdesini verdi.

THK Kars Şube Başkanı Selahaddin Dalgınlı; "Size bir müjde veriyorum.Vereceğim müjde Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu kadar önemli. Ancak siz Sivil Toplum Kurluşları (STK)'lardan destek istiyorum. Desteğinizi bekliyorum. Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ne bağlı Havacılık Meslek Yüksek Okulu burada kurulacak" dedi.

THK Genel Başkanı Yıldırım'ın konu ile ilgili olarak Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ile görüştüklerini ve Bozkuş'un kendilerine 20 bin metre kare yer verebileceği sözü üzerine harekete geçtiklerini ifade eden Dalgınlı; "Hava limanına yakın üniversitemize bağlı Yüksek okul açacağız.

Havalimanına yakın olarak helikopter ve uçak bakım merkezi yapılacak. Böylece Kafkaslardan gelen uçakların tamiri de burada yapılmış olacak. Bu çok önemli projenin hayata geçirilmesi için özellikle siz STK'Lara çok büyük görevler düşüyor. Bu konuda sizlerin desteğini bekliyorum" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı emekli Tümgeneral Osman Yıldırım ve Uzay ve Havacılık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'u makamında ziyaret etmiş ve proje hakkında bilgiler vermişlerdi.

Kars'taki havaalanı çalışmalarının bu konuda kendilerini etkilediğini belirten THK Genel Başkanı Osman Yıldırım; "Kars'ta bu havaalanını ve çalışmaları gördük. İnşallah Kars'ta bir helikopter ve uçak bakım merkezi kurmayı düşünüyoruz. Buna paralel olarakta Allah nasip ederese bir de Havacılık Meslek Yüksek Okulu açmak istiyoruz. Çünkü kuracağımız uçak bakım merkezi ve helikopter bakım merkezinin ihtiyaçlarına aynı zamanda ülkemizin havacılık teknolojinisinin gelişmesine bağlı olarakta o sektörün ihtiyacı olan teknik personeli yetiştirelim" diyerek girişimde bulunmuştu. Bunun üzerine Başkan Bozkuş'ta kendilerine her konuda yardımcı olabilecekleri sözünü vermişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.