1. HABERLER

  2. Kars'tan ANİ'ye Kara Tren KURULSUN
Kars'tan ANİ'ye Kara Tren KURULSUN

Kars'tan ANİ'ye Kara Tren KURULSUN

KARSOD Başkanı Halit Özer 'Kars Havaalanından Ani Harabeleri'ne Kara Tren kurulsun, Ani Harabeleri'ne fayton turları düzenlensin' önerisinde bulundu.

A+A-
KARSOD Başkanı Halit Özer 'Kars Havaalanından Ani Harabeleri'ne Kara Tren kurulsun, Ani Harabeleri'ne fayton turları düzenlensin' önerisinde bulundu.
Kars Oteller ve Lokantalar Derneği (KARSOD) Başkanı Halit Özer, turizmin herkesin işi olduğunu, ilgi ve alakanın turizmi ayakta tuttuğunu, turistlerin tarihi mekanlarda konaklamak istediğini söyleyerek, “Havaalanından Ani Harabeleri’ne Kara Tren kurulsun, Ani Harabeleri’ne fayton turları düzenlensin ilin tanıtımı için bir defa da olsa Bakanlar Kurulu Kars’ta toplansın.” önerisinde bulundu.
KARSOD Başkanı ve Kar’s Otel Müdürü Halit Özer, Kars’ın turizmdeki gelişme yönüyle ilgili, Kafkas Haber Ajansı ( KHA ) muhabiri Serhat Eryolcu’nun sorularını cevapladı.
“Turizm kimin işi? Herkesin işi mi yoksa turizmi iyi bilenlerin işi mi?.” sorusuna, “Yeni gelişmekte olan bir İlde yaşayan herkesin işidir turizm. Bakkalcısından tutun kasabına kadar, kasabından tutun fırıncısına kadar herkesi kapsamaktadır. Öyle bir sisteme, öyle bir sezona girdik ki, insanlar ilgi ve alaka istiyor. Bakkaldan bir sakız alırken bile bir ilgi bekliyorsunuz. Gidip 5 yıldızlı otellerde kalıp binlerce lira verdiğinizde de dahi ilgi alaka istiyorsunuz. Gelişmesini istediğiniz bir kentin turizmini canlandırmak adına ilgiyi alakayı ön plana, hatta üst seviyelere çıkarmak gerekiyor. İlgi ve alaka gösterilmedikçe insanlardan karşılık göremiyorsunuz.” dedi.
BUTİKLEŞMEYE GİDİLMESİ
Kars’ta Butik Otellerin sayılarının artırılması gerektiğini de belirten Özer, “Kars’ta biraz daha butikleşme yoluna gidilirse ev pansiyonculuğu öne çıkar. Örneğin Kar’s Otel Kars için bir velinimettir. Güvensoy A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Güvensoy oteli yaptı ve bunu “ben ticari bir amaç gütmüyorum Kars’a bir örnek olsun” dedi. Yazılı ve görsel alanda reklam hiç yapmadık. Gazeteciler, sinema sanatçıları geldiler ve otelimizde konakladılar. Gittiklerinde yazdılar, çizdiler ve kanallarda Kar’s Otelin reklamını yaptılar. Bu tür butikleşme ve otelleşme yoluna da gidilirse iyi olur. Tarihi bir şehir olan Kars’ta, kültür turizmi, inanç turizmi, doğa turizmi, kış turizmi gibi alanlar var. Gelen insanlar tarihi mekanlar da konaklamak ister. İnsanlar Ermeni ve Rus yapılarını görmek istiyor çünkü bunlardan insanlar keyif alıyor. Yani beton yığınlaşmasıyla ve devasa tesislerden insanlar bıkmış.” diye konuştu.
HAVAALANINDAN ANİ HARABELERİ’NE 3 VAGONLU KARA TREN
Türkiye-Ermenistan sınırında Kars merkeze 45 kilometre uzaklıktaki Ocaklı Köyü sınırlarında bulunan Ani Harabeleri’nin çok turist çektiğini de ifade eden Özer, burasıyla ilgili bir dizi çalışma yapılabileceğine dikkat çekti.
Özer, şunları söyledi: “Kars’ın önemli turizmmekanlarından biri Ani Antik Kentidir. Bu bölge için müthiş bir ilgi var. Bizler insanları buraya çekebiliriz ama bir konaklama yeri yok, bir sosyal tesis yok, bir bakım yok, bir restorasyon yok. Yoklar saymakla bitmez. Biz düşündük bir zamanlar. Kars Havaalanından veya şehir merkezinden Ani Antik Kenti’ne bir Kara Tren kurulsun. Kömürle çalışan 3 tane vagonu olan, biri açık, ikisi kapalı, birinde müzik, diğerinde yemek ziyafeti verilsin. Farklı vagonlar da insanlara hizmetler edilsin. Ani Ören Yerine götürülsün ve motorlu taşıtlar konulmasın. Faytonlarla Ani Antik Kenti’nde dolaştırılsın. İstanbul Adalarda olduğu gibi çalışmalar olsun. Bu tür desteklerin olması gerekiyor. Biz otelimizi açtık, işlettik. Dünya Turizm Ödülü yarışmalarına girdik. Bu yarışmalara bizler başvurmadık ama bizleri layık gördüler. Bizler ilklere imza atmak istiyoruz. Artık bölgesel rehberler yetiştirilsin. İngilizce eğitimleri verilecek çalışmalar yapmak için gönüllüyüz İnşallah yapacağız.” 
BAKANLAR KURULU KARS’TA TOPLANSIN
Milletvekillerine de seslenen Özer, “Türkiye Büyük Millet Meclisinde seçip göndermiş olduğumuz milletvekillerimiz var. Kentin orada ki gözcüleri ve sahipleri konumundalar. Yatırımcıları destekleyerek Kars turizmine yönlendirilmeleri Gerekiyor. Meclis’e turizmle ilgili Yeni paketler ve öneriler sunabilirler. Hatta Bakanlar Kurulu bir toplantısını Kars’ta yapabilir.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.