1. HABERLER

  2. Kars'ta Polisler Hakkında SUÇ DUYURUSU
Kars'ta Polisler Hakkında SUÇ DUYURUSU

Kars'ta Polisler Hakkında SUÇ DUYURUSU

Kars'ta BDP il yönetimi, referandumda mükerrer oy kullanan 6 polis hakkında suç duyurusunda bulundu.

A+A-
Kars'ta BDP il yönetimi, referandumda mükerrer oy kullanan 6 polis hakkında suç duyurusunda bulundu.
BDP Kars İl Başkan Vekili İdris Ağbaba Pazar günü yapılan referandumda il merkezindeki 1017, 1044 ve 1047 numaralı sandıklarda resmi kıyafetli 6 polis memurunun mükerrer oy kullanırken tespit edildiğini söyledi. Polislerin İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Erkan Timbil tarafından tutanakla tespit edildiğini ve oylarının iptal edildiğini belirten Ağbaba, polisler hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu ve polisleri İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na şikayet etti.


BDP Kars İl Başkan Vekili Ağbaba, Adliye Sarayı çıkısında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Güvenlik güçlerinin görevi sandık başlarında güvenliği sağlamaktı. Ama güvenliği almaktan çok güvenliğin suiistimali vardı. Biz bunu İlçe Seçim Kurulu Başkanı olan Hakim Beyin bizzat tasrifiyle tespit ettik. Savcılığa ve İl Seçim Kurulu’na başvurumuzu yaptık. 6 mükerrer oy kullanıldığını tespit ettik ve tutanak altına alındı. Farklı sandıklarda da ayni durumun yaşandığını biliyoruz. Seçmen kütükleri incelenirse il seçmeni olmayan birçok kişinin oy kullandığı görülecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.