1. HABERLER

  2. 7 Kasım'da Sinema Günleri
Kars Havaalanı'na Yeni TERMİNAL Binası

Kars Havaalanı'na Yeni TERMİNAL Binası

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kars Havaalanı yeni iç ve dış hatlar terminalinin temel atma törenine katıldı.

A+A-
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kars Havaalanı yeni iç ve dış hatlar terminalinin temel atma törenine katıldı.

Kars Havalimanı iç ve dış hatlar terminal binasının temel atma töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, havayollarının halkın yolu olduğunu bildirdi.


Bakan Binali Yıldırım, "Biz iktidara geldikten sonra rantiyecilerin önünü kestik, memleketi şantiyeye çevirdik. Adalet yollarını açmak için Anayasa reform paketini meclisten geçirdik. Önünüze getiriyoruz, hayırlı uğurlu olsun. Bölünmüş yolları biz açtık. Adaletin yollarını da siz açacaksınız." dedi.
THY'nin tarifeli seferi ile saat 10.00'da Kars'a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı havalimanında Vali Ahmet Kara, AKP Milletvekilleri Mahmut Esat Güven, Zeki Karabayır, Saffet Kaya, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, belediye başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar karşıladı. Havalimanındaki temel atma töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 1988 yılında yapılan Kars havalimanın 36 bin metrekarelik bir alan üzerine yeniden kurulacağını belirtti. Yaklaşık 5 bin metrekarelik park alanı olan iç ve dış hatlar terminal binasının hizmete girmesiyle yolcu sayısının 1 milyona çıkacağına dikkati çeken Bakan Yıldırım, "Kars'ın yolcu sayısını 54 binlerden 300 bine çıkardık. Rakamlar hava yolunun halkın yolu haline geldiğinin en iyi göstergesidir. Bu havalimanı Kars'ı dünya ile buluşturacak. Biz iktidara geldikten sonra rantiyecilerin önünü kestik bütün memleketi şantiyeye çevirdik. Bir de gördük ki, adalet yolları tıkalı kalmış. Bunu biraz geç fark ettik. Bütün yolları açtık. Önümüzde adaletin yolunun kapalı olduğunu gördük. Adalet yollarını açmak için Anayasa reform paketini meclisten geçirdik. Önünüze getiriyoruz, hayırlı uğurlu olsun. Bölünmüş yolları biz açtık. Adaletin yollarını da siz açacaksınız. Hazır mısınız Karslılar? Adalet yollarını açmaya hazır mısınız? 12 Eylül'ü iyi bilirsiniz. 12 Eylül'ün en fazla zararını Kars çekti. Solcusuyla sağcısıyla, dindarıyla az dindarıyla 12 Eylül'ün buldozer gibi ezdiği şehirlerin başında Kars geliyor. İşte 12 Eylül'de 30 yıl sonra yiğit düştüğü yerden kalkmaya hazır mı? 12 Eylül'de bu ayıbı ortadan kaldıracağız. Kars'a Türkiye'ye çağdaşlığa yakışmayan darbe rejimlerinin izini evel Allah, el birliğiyle 72 milyon insanımızla Karslılarımızla bu ayıbı ortadan kaldıracağız. Türkiye çağdaş uygarlık seviyesinde yerini alacaksa mutlaka ve mutlaka halkın dediği olacak. Milletin dediği olacak ve milli iradenin sözü her yerde geçerli olacak" diye konuştu.
Türkiyeyi hızlı trenle tanıştırdıklarını, uzun yıllar demiryollarının kan kaybettiğini öne süren Yıldırım, eğitimde, denizcilikte, sağlıkta devrim yaptıklarını anlattı. Kangren olmuş ihmal edilmiş tüm sorunların üstesinden geldiklerini kaydeden Yıldırım, 7,5 yıl Türkiye'nin kalkınması için 'gece gündüz', 'yaz kış' demeden çalıştıklarını belirtti. Bakan Yıldırım, töreni izleyen yaklaşık 200 kişiye dönerek "Bölünmüş yolları gördünüz mü?" diye sordu. Ses çıkmayınca kalabalığa dönerek "Törende Karslı yok mu?" diye milletvekillerine bakarak "Biz sadece misafirler olarak Kars'a gelip temel atıp döneceğiz. Karslılar neden yoklar?"dedi. Bunun üzerine 50 kadar vatandaş alkışladı. Binali Yıldırım yine Karslılara 12 Eylül'de adaletin yolunu açıp açmayacaklarını sordu. "Evet" yanıtı alınca da "İşte Kars budur, Karslılar budur " diye konuştu.
Bakan Yıldırım nerede haksızlığa uğrayan bir millet varsa onların yanında olduklarını, bu ülkelerin Türkiye'nin lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın gür sesini işittikten sonra kendilerine geldiklerini söyledi. Bakan Yıldırım " Bugün Ortadoğu'da, Afrika'da, Avrupa'da Türk bayraklarıyla gösteri yapanların Türkiye'nin mazlum milletlerin hislerine tercüman olduğunu gösteren en önemli gelişmelerdir. Bizim hiç kimsenin toprağında kimsenin kaynaklarında, zenginliğinde gözümüz yok. Biz bölgemizde sadece barış istiyoruz. Sadece insanların ölmemesini istiyoruz. İsrailli çocuklar için de, Filistin ve Gazze'deki çocuklar için de aynısını istiyoruz. Bugün artık güçlünün değil, haklının yanında olan, haklının hakkını takip eden bir Türkiye var. Kendi gücünün farkında olan bir Türkiye var" dedi.


Bakan Yıldırım, konuşmaların ardından DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal'ı kürsüye çağırdı. Havalimanı iç ve dış hatlar terminal binasıyla ilgili olarak "Biz ne zaman terminali bitireceğiz" diye sordu? 2011'in Ağustos ayında bitirileceği yanıtını alan Bakan Yıldırım "Bu süre çok uzun değil mi?" dedi. Bakan Yıldırım, Kars Havalanı İç ve Dış Hatlar Terminal binası işinin yüklenici firması olan TAV CEO'su Sani Şener'i kürsüye davet etti. Bakan Yıldırım, Sani Şener'den havalimanı iç ve dış hatlar terminal binasının bir an önce bitirilmesini istedi. İzlanda'daki yanardağ faciasını hatırlatan Şener, bu olayın 5 günde dünya çapında, 4.6 milyar dolarlık zarara neden olduğunu bunun yarısının havacılık sektörüne yarısının da başka sektörlere ait olduğunu bildirdi. Şener, Kars terminal binasının açılışını 2011'in Mayıs ayı sonunda yapacaklarını belirtti.


BAKAN YILDIRIM, DERDİNİ ANLATMAK İSTEYEN VATANDAŞA 'YUMRUK' OLAYLARINI ANLATTI
Kars Havalimanındaki temel atma törenine katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, Kaleiçi Mahallesindeki Evliya Camiinde Cuma namazı kıldıktan sonra vatandaşlar sorunlarını anlatmak istedi. "Sayın Bakanım" diye bağıran merkeze bağlı Çerme Köyünden Raif Özkösemen korumaların engeline takıldı. Bunu gören Bakan Yıldırım, Özkösemen'i yanına çağırdı. Özkösemen, "Suyumuz yok, yolumuz yok" deyince Bakan Yıldırım, "Şimdi onlar (korumalar) zannediyor ki, sen gelirsen bize yumruk atacaksın. Karslılarda öyle şey olmaz. Kayseri'de, Adana'da böyle yapanlar oldu. Bizim milletimizden diken de gelse, gül de gelse, milletten gelene eyvallah" dedi.
Özkösemen de "Biz saygısızlık yapmayız. Siz bizim Bakanımızsınız" diye cevap verdi. Bunun üzerine Bakan Yıldırım da Vali Ahmet Kara'ya Özkösemen'in anlattığı sorunla ilgilenmesini istedi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
2 Yorum