1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış’ta Orman Haftası Etkinlikleri
Karahan Köyü İlkokuluna Alman YARDIMI

Karahan Köyü İlkokulu'na Alman YARDIMI

Karslı Nadir Serin, dört Alman işadamını eşleriyle birlikte Kars'a getirerek Akyaka İlçesi'nin Karahan Köyü İlkokulu'na yardım yaptırdı.

A+A-

Merkezi Almanya’da bulunan 60 bin üyeli Allgave Orient Rally Trabi Team Motorsport Arena İkinci Başkanı Nadir Serin, dört Alman işadamını eşleriyle birlikte Kars’a getirerek Akyaka İlçesi’nin Karahan Köyü İlkokulu’na yardım yaptırdı.
Allgau Orient Rallye 2012, Oldtimer ve youngtimer araçlarının katıldığı dünyanın en son otomobil macera ve dostluk ralllysi yarışmacıları bu yılın Nisan ayında Kars’ta buluşmuş ve Akyaka İlçesi’nin Karahan Köyü İlkokulu’na 12 bin Euro bağışta bulunulmuştu. Rally organizasyon komitesi bu defa da 4 işadamı ve eşleriyle birlikte tekrar Kars’a gelerek aynı okula bir dizi yardımda bulundular.

120 hane 700 nüfuslu Karahan Köyü İlkokulu’nun 93 öğrencisine birer adet kışlık bot getiren Alman heyeti, aynı zamanda da 5 öğretmeni bulunan okula çeşitli yardımlarda bulundular. 4 adet projektör, 4 sınıfa akıllı tahta, 4 adet diz üstü bilgisayar, 1 adet fotokopi makinesi, 1 adet ses sistemi, 4 adet hoparlör, 1 adet fotoğraf makinesi, 1 adet video kamera, 5 adet hard disk ve değişik aksesuarlar getiren Alman heyeti, öğrencilere meyve ikramında da bulundular.
Allgave Orient Rally Trabi Team Motorsport Arena İkinci Başkanı Nadir Serin ve Organizasyon Komitesi üyesi Richard Hawlitschek bu yardımların her geçen yıl daha da artacağını ve her yıl bu okula yardım getireceklerini belirttiler.
Okul Aile Birliği Başkanı Serkan Konca ile başkan yardımcısı Casim Özdemir de kendisi de Şahnalar Köyünden olan Nadir Serin’e ve Alman işadamlarına teşekkür ettiler.
Öğrencilerde yardımlardan duyduklarını memnuniyetleri dile getirdiler.
Alman heyeti Okul Müdürü Fatih Ateş, öğretmenler ve öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra köyden ayrıldılar.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.