Kamil Koç Almanlara Satıldı

Kamil Koç Almanlara Satıldı

Türkiye’de 93 yıldır faaliyet gösteren ilk otobüs firması Kamil Koç el değiştiriyor. 

A+A-

 

Türkiye'nin önde gelen otobüs şirketlerinden Kamil Koç'un Almanya merkezli Flixmobiliy'e satışı için Rekabet Kurumu'na başvuru yapıldı. FlixMobility Kurucusu ve CEO'su Jochen Engert, “Kamil Koç'u ailemize katarak Türkiye seyahat pazarında yeni bir dönem başlatacağımız için çok heyecanlıyız" dedi.

Türkiye’de 93 yıldır faaliyet gösteren ilk otobüs firması Kamil Koç el değiştiriyor. 1000 araçlık filosu bulunan ve 2013 yılında sermaye şirketi Actera Group’a satılan Kamil Koç’un Flixmobiliy GMBG’ye devri için Rekabet Kurumu’na başvuru yapıldı.

Rekabet Kurumu’na yapılan başvuruda, “Göksu Seyahat ve Taşımacılık A.Ş.’nin tüm kontrolünün doğrudan ve böylelikle Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. ve iştiraklerinin dolaylı tek kontrolünün Flixmobiliy GMBH tarafından devralınması…” açıklaması yer aldı.

Kamil Koç firması, 2013 yılında İstanbul merkezli Actera Group’a 65 milyon dolara satılmıştı.

2011 yılında Almanya merkezli kurulan Flixmobiliy ise Avrupa ve ABD’de Flixbus adıyla faaliyet gösteriyor. Uluslararası ve şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapan Flixbus daha çok çift katlı otobüslerle hizmet veriyor.

FlixMobility Kurucusu ve CEO’su Jochen Engert, sefer ağlarını daha da genişletmeyi planladıklarını belirterek, “Kamil Koç’u ailemize katarak Türkiye seyahat pazarında yeni bir dönem başlatacağımız için çok heyecanlıyız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.