1. HABERLER

  2. Kameralı Radar Hız KESTİRDİ
Kameralı Radar Hız KESTİRDİ

Kameralı Radar Hız KESTİRDİ

Türkiye'de hız limitlerine uymamanın en yaygın ve ciddi ihlallerin başında geldiğini belirten uzmanlar, kameralı radarlar sayesinde son 7 yılda kaza sayılarında yüzde 25 oranında azalma görüld

A+A-
Türkiye'de hız limitlerine uymamanın en yaygın ve ciddi ihlallerin başında geldiğini belirten uzmanlar, kameralı radarlar sayesinde son 7 yılda kaza sayılarında yüzde 25 oranında azalma görüldüğünü bildirdi.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı Trafik Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nün yaptığı araştırmaya göre radarlı hız kameralarının geliştirilmesiyle son 7 yılda kaza sayılarında yüzde 25 oranında bir azalma sağladığı belirlendi.
 
Türkiye'de sürücülerin en çok hız limitlerine uymadığını hatırlatan uzmanlar, yol durumuna, ülkeye ve denetim yoğunluğuna bağlı olarak, hız sınırlarının yüzde 20 - 80 arasında aşıldığını belirtti. Sürücünün hızını kesmede radarlı hız kameralarının çok etkili olduğunu kaydeden uzmanlar, sürücülerin denetim alanının hemen yakınında trafik kurallarına uyduğu hatta hız limitlerinin altında seyrettiğini, polis noktalarından uzaklaştıktan sonra yeniden hız yaptıklarını dile getirdi.
 
Araştırma sonucunda zaman ve mesafe açısından denetimlerin etkisinin sınırlı olduğunu kaydeden uzmanlar, denetimlerin azaltılması durumunda kazalarda artış olduğunu anımsattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.