1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Yerli Arama Motoru ’Geliyoo’
Kafkas Üniversitesinde Neler OLUYOR

Kafkas Üniversitesi'nde Neler OLUYOR

Kars'ın tek yerel televizyonu Serhat TV, 'Kafkas Üniversitesine Hoca Dayanmıyor' başlıklı özel haberinde Karslı hocaların arka plana itildiği iddiasına yer verdi.

A+A-

Kars’ın tek yerel televizyonu Serhat TV, “Kafkas Üniversitesine Hoca Dayanmıyor” başlıklı özel haberinde Karslı hocaların arka plana itildiği iddiasına yer verdi. Haberin ardından kamuoyunda gündem haline gelen haberle ilgili bir dizi yorumlarda da bulunuldu.
Serhat TV’nin haberi aynen şöyle:

“Son yıllarda yaptığı bilimsel çalışmalar her yıl açılan bölümler ve yurtdışında özellikle Kafkasya’daki Üniversitelerle yaptığı işbirliği ile çok başarılı çalışmalara imza atan Kafkas Üniversitesi’nde hizmet veren Hocalar ne yazık ki Kars’ta kalmak istemiyorlar.

İsmini açıklamayan bazı hocalar ve memurlar bunu birkaç nedene bağlıyorlar.Kars kökenli çalışanlar Üniversitede Karslıların dışlandıklarını daha çok Kars’lının çalışması gerekirken başka illerden gelenlerin hemen işe başlatıldıkları ve bunların her anlamda kabul gördükleri şeklinde bir genel serzeniş var.
Üniversiteye kariyer yapmaya büyük kentlerden gelen Profesörlerin yerine Doçent ve Yardımcı Doçentlerin alınmasının Üniversiteye daha fazla yarar sağlayacağını söyleyen bazı öğretim görevlileri yeni açılan Üniversite Hastanesinde kıt kanat koşullara rağmen çok başarılı ameliyatlar yapıldığını burada çalışan hocaların aylardır döner sermaye haklarını alamadıklarından dolayı ekonomik sorunlar yaşadıkları içinde motivasyonlarının bozulduğunu bu nedenle de en kısa zamanda başka Üniversitelere tayin yaptırarak gitmek istedikleri şeklinde genel bir sıkıntı olduğunu kaydettiler.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.