1. HABERLER

  2. 7 Yaşında KOCA AYAK
Konsolosluktan Kars'a Aliyev PARKI

Konsolosluktan Kars'a Aliyev PARKI

Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu'nun girişimleri ile Kars'ta Haydar Aliyev Dinlenme Parkı ve caddesi kurulacak.

A+A-
Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu'nun girişimleri ile Kars'ta Haydar Aliyev Dinlenme Parkı ve caddesi kurulacak.
Azerbaycan’ın merhum milli lideri Haydar Aliyev’in görkemli büstünün de yer alacağı parkta, Azerbaycan Medeniyetler Tarihi Müzesi de milli mimariye göre inşa edilecek. Çam ağaçları ve çiçeklerle donatılmış yeşil bir alanda; havuz, şelale, gezi ve dinlenme yerlerinin bulunacağı Haydar Aliyev Dinlenme Parkı için, 1 milyon TL’nin üzerinde masraf yapılacak.
Azerbaycan Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu, Haydar Aliyev Dinlenme Parkı’nın kurulması ile ilgili proje örneklerini de; Vali Ahmet Kara ve Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’a sundu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Başkonsolos Hasan Sultanoğlu, “Kars’ın yöneticileri ile görüştükten sonra Azerbaycan’daki yüksek makamlara müracaat ettik. Kısa zamanda cevap gelmesinin ardından Haydar Aliyev Dinlenme Parkı ve Haydar Aliyev Caddesi'nin kurulması için konusunda uzman mimarlar Bakü'den Kars'a gönderildi ve proje çizildi. Mevcut olan parkımızı fevkalade büyüterek, yeniden inşa etmeyi planlıyoruz. Bu anlamda ilimizdeki yöneticilerle de fikir alışverişlerimiz devam ediyor. Teknik şartlar yerine getirildikten sonra işe başlamayı planlıyoruz. Milli liderimiz, büyük önder Haydar Aliyev'in mevcut olan büstü ve parkını yeniden inşa edeceğiz ve Kars'ın en güzel köşelerinden biri haline getireceğiz. Mevcut alanda bulunan ve çok eski zamanlarda mezarlık olarak kullanılan kısım ise milli değerlere sadık kalınarak ağaçlandırılacak ve koruma altına alınacak. Azerbaycan'ın milli lideri büyük önder Haydar Aliyev ve Azerbaycan halkı Kars’a her zaman büyük önem vermişlerdir. Bu sayede Türkiye’nin en güzel Haydar Aliyev Dinlenme Parkı’nı da Kars’ta kurmuş olacağız.” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
4 Yorum