1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. İzmir'de PATLAMA
İzmirde PATLAMA

İzmir'de PATLAMA

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki bir kapı imalathanesinde meydana gelen patlama sonrası yangın çıktı. Patlama sırasında binada bulunan bir kişi ile yangına müdahale ederken yaralanan bir itfaiye eri ya

A+A-

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki bir kapı imalathanesinde meydana gelen patlama sonrası yangın çıktı. Patlama sırasında binada bulunan bir kişi ile yangına müdahale ederken yaralanan bir itfaiye eri yaşamını yitirdi. Üç kişi de kayıp.

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki bir kapı imalathanesinde meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangını söndürme çalışmaları sırasında, patlamanın meydana geldiği 5900 Sokak'taki imalathanenin bitişiğindeki depodan üzerlerine laminat parke düşen itfaiye çalışanları Ozan Avşar ile Mustafa Aşın yaralandı. Hastaneye kaldırılan Avşar hayatını kaybetti.

CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz’la birlikte olay yerine gelen İzmir Valisi Cahit Kıraç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Vali Kıraç, “Olayın ilk belirlemeye göre, gaz sıkışmasından yaşandığı biliniyor. Şu an imalathanenin ikinci katında erkek bir kişinin cesedine ulaşıldı.

Enkaz kaldırıldıktan ve soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından arama kurtarma ekipleri içeri girecek, başka kimsenin olup olmadığına bakacak, Ancak bu kişinin dışında üç kişinin daha kayıp olduğu belirtiliyor.

Söndürme çalışmasını koordine eden İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır, gazetecilere yaptığı açıklamada, kapı üretimi yapılan imalathanede bol miktarda kimyasal madde bulunduğunu belirtti.

Barandır, ''Gaz sıkışması sonucu patlama olduğu ihtimali üzerinde duruyoruz. Patlama ile iş yerinin önünde bulunan tiner yüklü minibüs de havaya uçunca bu manzara ortaya çıkmış'' dedi.

Fuat Barandır, patlama sırasında içeride kimsenin bulunup bulunmadığı konusunda henüz net bir bilgiye sahip olmadıklarını ancak binanın boş olduğunun söylendiğini ifade etti.

Sağlık ekipleri patlamanın ardından yaralanan 1 kişinin hastaneye kaldırıldığını, dumandan etkilenen 2 kişinin ayakta tedavi edildiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.