1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. İzmir'de Büyük Kaçakçılık OPERASYONU
İzmirde Büyük Kaçakçılık OPERASYONU

İzmir'de Büyük Kaçakçılık OPERASYONU

İzmir'de, Çin ve Dubai'den kaçak olarak getirilen ve ülke genelinde piyasaya sürülmek istenen 16 bin 370 adet cep telefonu ele geçirildi.

A+A-

İzmir'de, Çin ve Dubai'den kaçak olarak getirilen ve ülke genelinde piyasaya sürülmek istenen 16 bin 370 adet cep telefonu ele geçirildi.

Operasyonda ayrıca, aralarında "böcek" diye bilinen ortam dinlenme cihazları ile ortam dinleme cihazlarını bulmaya yarayan aletler ile otomobil anahtarı, bellek kartı, saat ve cep telefonu şeklinde gizli kamera ve aksesualardan 16 bin 327 adet ele geçirildi. Operasyonda toplam 600 adet "Iphone5" adlı cep telefonlarının da daha dünyada bile üretilmezken bu zanlılar tarafından hayali olarak üretilip Türkiye'de piyasaya sürecekleri ortaya çıktı. Emniyet yetkilileri, yapılan çalışmanın Türkiye genelinde tek seferde ele geçirilen en büyük kaçak cep telefonu operasyonu olduğunu söyledi. Türkiye genelinde geçen yıl operasyonlarda toplam 24 bin adet kaçak cep telefonu ele geçirildiği belirtilirken bu yıl sadece İzmir'de 2 ay içinde 30 bine yakın kaçak telefon ele geçirildiğini bildirdi. Geçen haftaki özel dedektiflik firmasının operasyonunda da yine ortam dinleme cihazları ve gizli kameralar ele geçirilmişi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Gümrük Kaçakçılığı ile mücadele kapsamında yaptığı çalışmalarında yurt dışından kaçak olarak getirilen cep telefonlarının İzmir Gümrüğü'nden geçirilip İstanbul'a nakledilerek tüm ülkeye sürüleceği şeklinde bilgiye ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler takibe aldıkları ve daha önce gümrük kaçakçılığından suç kaydı bulunan O.B, S.N, H.G.K. ve O.K'yi takibe aldı.

Ekipler, yasa dışı yollarla İzmir'e getirilen malzemelerin bulunduğu depoya baskın yaptı.Depoya yapılan baskında toplam 1.5 ton ağırlığında ve 56 koli içerisinde bulunan 16 bin 370 adet cep telefonu ile 16 bin 327 adet cep telefonu aksesuarları, saat, gizli kamera, ortam dinleme cihazı ve ortam dinleme cihazlarını arayan dedektörler ele geçirildi. Kaçak cep telefonu, gizli kamera ve diğer cihazların Çin ve Dubai'den başka bir mal adı altında konteynerlerin içerisinde İzmir'e getirilerek İstanbul'a nakledileceği ve oradan da bütün Türkiye'ye dağıtımı yapılacağı bildirildi.

Ele geçirilen cihazlar arasında 600 adet Iphone5 adı verilen telefonlar dikkat çekti. Iphone firması tarafından henüz üretilmemiş olmasına rağmen ve dünyada bile böyle bir telefon yokken hayali olarak üretilip Türkiye'ye dağıtılacak olan telefonlar şaşkınlığa neden oldu.

Türkiye genelinde geçen yıl toplam 24 bin adet kaçak cep telefonu ele geçirildiğini belirten emniyet yetkilileri, İzmir'de sadece bu yıl iki ayda 30 bine yakın cep telefonu ele geçirildiğini bildirdi. Geçen ay ki İzmir'deki operasyonda 12 bin adet kaçak telefon ele geçirilmişti. Daha önceden aynı suçlardan kaydı bulunan ve gözaltına alınan zanlılar ifadeleri alındıktan sonra savcılığın talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.