1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkiye’nin Nüfusu 84,5 milyonu Geçti
İstanbul ve Vanda KCK OPERASYONU

İstanbul ve Van'da KCK OPERASYONU

İstanbul ve Van'da 'KCK üyesi' oldukları gerekçesiyle aralarında çok sayıda dernek ve BDP yöneticilerinin de bulunduğu en az 40 kişi gözaltına alındı.

A+A-

İstanbul ve Van'da "KCK üyesi" oldukları gerekçesiyle aralarında çok sayıda dernek ve BDP yöneticilerinin de bulunduğu en az 40 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da Avcılar, Esenyurt ve Beylikdüzü ilçeleri başta olmak üzere çok sayıda ilçede birçok yerde evlere baskın düzenlendi. Polis baskınlarından "KCK üyesi" oldukları gerekçesiyle en az 20 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Van ilçelerinde ise belediye meclis üyeleri ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) yöneticilerinin de aralarında bulunduğu en az 20 kişi gözaltına alındı.

BDP ve Demokratik Yurtsever Gençlik (DYG) üyelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda aralarında çocukların da bulunduğu en az 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Vatan Caddesi üzerindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, gözaltına gerekçelerine ailelerine herhangi bir açıklama yapılmadığı öğrenildi.

Gözaltına alınanlar arasında isimleri öğrenilenler şöyle: BDP Esenyurt İlçe yöneticisi Engin Çelik, BDP üyeleri Burhan Kisak, Ş.D. adlı çocuk, Mesut Karçik, Harbi Adıyaman

Van'da en az 20 gözaltı

Van Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla sabah saatlerinde Muradiye, Çaldıran ve Erciş'te eş zamanlı ev baskınları düzenlendi. Evlerin didik didik arandığı baskınlarda Muradiye İlçesi'nde Belediye Meclis üyeleri Bahattin Sayan ve Songül Akbulut gözaltına alındı.

Çaldıran'da geçtiğimiz yıl oğlu askerler tarafından infaz edilen İbrahim Atabay'ın babası Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYA-DER) İlçe Temsilcisi Gafur Atabay gözaltına alındı.

Aynı saatlerde Erciş İlçesi'nde düzenlenen ev baskınlarında ise Çelebibağı Belde Başkanı Nuri Tunç, BDP eski İlçe yöneticisi Şevket Ulugana, Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (KURDÎ-DER) Yöneticisi Necmettin Açık, MEYA-DER Erciş Temsilcisi Zeki İşcan, BDP Çelebibağı eski Belde Başkanı Mehmet Gürbüz, BDP Erciş İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Geçer, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) üyesi Abdurrahman Çağan, KURDÎ-DER İlçe Yöneticisi Ömer Sayıner, DTK üyesi Cevdet Avcı, KURDÎ-DER Şube Başkanı Cevdet Zilanlı, Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Demokratik Hukuk ve Yardımlaşma Derneği (TUYAD-DER) Erciş Temsilcisi Fevzi Can, Belediye Meclis üyesi Mahmut Çelebi, BDP eski İlçe Yöneticisi Abdulah Akın, esnaf Nevzat Zilanlı ile Sadık İş ve Bahattin Gezer ve ismi öğrenilemeyen bir kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 20 kişi Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.