1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Beydağlarını İsmail Yk Coşturacak
İsrail ve Filistin Arasında ATEŞKES

İsrail ve Filistin Arasında ATEŞKES

İsrail'le Hamas arasında bu akşamdan itibaren geçerli olmak üzere ateşkes sağlandı.

A+A-

Mısır İsrail ile Hamas arasında ateşkes sağlandığını bildirdi. Ateşkes yerel saatle 21.00'den itibaren uygulanmaya başlandı.

İsrail'le Hamas arasında bu akşamdan itibaren geçerli olmak üzere ateşkes sağlandı.

Mısır'ın arabuluculuğuyla tarafların kabul ettiği ateşkes anlaşmasına göre, İsrail, Hamas yönetimindeki Gazze Şeridi'ne yönelik havadan ve karadan yürüttüğü saldırılarını durduracak. Filistinli gruplar da İsrail'e yönelik roket atışlarını sona erdirecek.

İsrail'den yapılan açıklamada ise ateşkes doğrulandı, fakat Gazze Şeridi'ne uygulanan ambargonun süreceği bildirildi.

Mısır taraflarla görüşecek

Bu gece 21.00 itibariyle uygulanmaya başlanan ateşkesi dünyaya Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr duyurdu.

Mısır ve ABD dışişleri bakanlarının ortak basın toplantısında Hillary Clinton ABD'nin İsrail'le Filistinli gruplar arasındaki ateşkesi, füze saldırılarının ve şiddetin sona ermesini memnuniyetle karşıladığını söyledi.

"Bölge halkları korku duymaksızın yaşamayı hak ediyor." Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal ise ateşkes sonrasında yaptığı açıklamada İsrail'in saldırısının başarısızlığa uğradığını belirtti.

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Yasir Ali de "Mısır'ın ateşkes anlaşmasının uygulanması sürecinde İsrail ve Hamas'la görüşeceğini" bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.