1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Trump’dan İran’a Saldırı Uyarısı
İran: Suriyenin Kaybedeni TÜRKİYE

İran: Suriye'nin Kaybedeni TÜRKİYE

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yüksek askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, "Suriye olaylarının en büyük kaybedeni Türkiye" dedi.

A+A-

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yüksek askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, “Suriye olaylarının en büyük kaybedeni Türkiye” dedi.

Devrim Muhafızları'nın resmi internet sitesinde yer alan habere göre bir toplantıda konuşan Tümgeneral Safevi, Suriye'deki olayları, 'Arap ülkelerindeki son gelişmelerde yenilgiye uğrayan Batılı ülkelerin telafi eylemi' olarak değerlendirdi.

Suriye'deki olayların en büyük kaybedeninin "Türkiye gibi ülkeler" olduğunu söyleten Safevi, bu ülkelerdeki dini yapının, bu tür müdahalelere sıcak bakmadığını savundu.

Eski Devrim Muhafızları Komutanı olan Safevi, daha önce de verdiği bir demeçte ABD'nin, kendi çıkarları için Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar için rol tayin ettiğini ve bu ülkelerce Suriye'ye karşı yürütülen politikanın gelecekte onlar için sorun oluşturacağını söylemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.