1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. Sezer Ölüme Uykuda YAKALANDI
İnsanlık Anıtı İçin Yeni Dilekçe VERİLDİ

İnsanlık Anıtı İçin Yeni Dilekçe VERİLDİ

Heykeltıraş Mehmet Aksoy'un avukatları, Erzurum 1. İdare Mahkemesi Başkanlığına, İnsanlık Anıtı'nın yıkımıyla ilgili kararın iptali için açılan davanın ivedilikle karara bağlanması istemiyle dilekçe v

A+A-

Heykeltıraş Mehmet Aksoy'un avukatları, Erzurum 1. İdare Mahkemesi Başkanlığına, İnsanlık Anıtı'nın yıkımıyla ilgili kararın iptali için açılan davanın ivedilikle karara bağlanması istemiyle dilekçe verdi.

Aksoy'un avukatları Turgut Kazan, Aslı Kazan Gilmore ve Serdar Laçin tarafından hazırlanarak, Erzurum 1. İdare Mahkemesine sunulan dilekçede, Kars Belediye Meclisince alınan İnsanlık Anıtı'nın kaldırılması kararının iptali için açılan davada mahkemenin 7 Mart 2011'de yürütmeyi durdurma kararı verdiği hatırlatıldı.

17 Mart 2011 tarihli kararnameyle, yürütmeyi durdurma kararı veren başkanın Kayseri'ye üye, yürütmeyi durdurma kararını kaldıran kurul üyesinin de Erzurum İdare Mahkemesine başkan olarak atandığı anlatılan dilekçede, şöyle denildi:

''Anıt yıkılınca, davada haklı çıkmanın bir anlamı kalmayacağı için, cevaba cevap hakkı kullanmayacağımız gibi, duruşma isteğinden feragat ettiğimizi bilgilerinize sunuyoruz. Davamızın bir an önce esastan çözülerek veya sorunu Danıştay'a taşıyarak, iptal isteği hakkında ivedilikle bir karar verilmesini diliyor, durumu takdirlerinize sunuyoruz.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.