1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış'ın 'Ayı Savar' Köpeği Cesur
İlkokulda Başörtüsü KRİZİ

İlkokulda Başörtüsü KRİZİ

Şanlıurfa'da okula başörtülü geldikleri için bir aydır derse alınmayan minik öğrenciler ve velileri bugün okul önünde toplandı. Okul yönetimi öğrencilerin başörtüsüyle derse girmesine izin vermedi.

A+A-
Şanlıurfa'da okula başörtülü geldikleri için bir aydır derse alınmayan minik öğrenciler ve velileri bugün okul önünde toplandı. Okul yönetimi öğrencilerin başörtüsüyle derse girmesine izin vermedi.
 
Şanlıurfa Hilvan'da bulunan Mustafa Kemal ve Yavuz Sultan Selim İlköğretim okullarında yaklaşık 40 öğrenci okula başörtülü geldikleri gerekçesiyle derslere alınmıyor.
 
Yaklaşık bir aydır, her gün başörtüsü takarak okula gelen yaşları 8 ile 13 arasında değişen kız öğrenciler, derslere giremeyince yeniden evlerine dönüyor. Öğrenci velileri, uzun süredir devam eden sorunla ilgili olarak okul idaresi, İlçe Milli Eğitim ve yetkililer ile yaptıkları görüşmede sonuç alamadı.
 
Bir aydır çocuklarının eğitim hakkının elinden alındığını söyleyen bir grup öğrenci velisi, bugün beraberindeki başörtülü kızlarıyla birlikte öğrenim gördükleri Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu'na geldi. Burada toplanan yaklaşık 20 kız öğrenci ve velisi, okul yönetimi ile görüşmek istedi. Polislerin de önlem aldığı okula giren öğrenci ve veliler, yöneticilerin bulunduğu binaya gitti ancak okul yöneticileriyle görüşemediler.
 
Eğitimin zorunlu olduğunu ve Anayasa'nın 42. maddesi ile güvence altına alındığını ifade eden öğrenci velilerinden Mevlüt Atmaca, "Kızım inancını yaşıyor ve bu durum eğitimi sırasında engelleniyor.Okul idaresine bunları söylediğimizde bize öğrencilerimizi başörtülü geldikleri sürece derse alamayacaklarını söylüyorlar" dedi. Öğrenciler ve velileri, bahçede gazetecilere açıklama yaptıktan sonra okuldan ayrıldı.
 
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, ilçedeki 2 okulda yaşanan sorunun bir aydır devam ettiğini doğrulayarak, "Öğrencilerin derslere nasıl girecekleri konusunda kılık kıyafet yönetmeliği vardır ve biz de bu doğrultuda hareket ediyoruz. Yönetmelikte ilköğretim öğrencilerinin derslere beyaz yakalı önlük ve taralı saçları taralı şekilde girebileceği belirtilmiştir" açıklamasını yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, sorunu Ankara'ya bildirdi ve cevap bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.