1. HABERLER

  2. 'KÜRTÇE Müzik Dinlemek SUÇ..' Haberine Açıklama
Iğdır'da YAS AYLARI Başladı

Iğdır'da YAS AYLARI Başladı

Iğdır'da, Ehl-i Beyt imamlarından Hazreti Muhammed'in torunu İmam Hüseyin'in Kerbela da şehit edilişinin hicri takvime göre 1364. yıldönümü yaslı anmalar başladı.

A+A-
Iğdır'da, Ehl-i Beyt imamlarından Hazreti Muhammed'in torunu İmam Hüseyin'in Kerbela da şehit edilişinin hicri takvime göre 1364. yıldönümü yaslı anmalar başladı.
Şii mezhebine mensup insanların yaşadığı birçok il gibi Iğdır'da da Muharrem ve Sefer ayları yaslı gün olarak anılacak. Muharrem ve Sefer aylarında eğlence ve buna benzer uygulamaların yapılamayacağını açıklayan Hacı Hüseyin Cami İmamı Hüseyin Yeşil; "Irak'ın Kerbela şehrinde Müslümanlık için mücadele veren İmam Hüseyin ve yardımcıları, Yezit ve Muaviye'nin çağrısına biat etmeyerek girdiği savaşta şehit olmuştur. O günden bu güne onun verdiği mücadelede çektiği acıyı hissetmek ve onu yaşatmak için her yıl olduğu gibi bu yıl da camilerimizde ağıtlar yakarak anma etkinlikleri davam etmektedir. Muharrem ayın 10'unda şehir merkezindeki Asrı mezarlıkta anma etkinlikleri yapılacaktır. O gün için iş yerleri kapalı olacak, şehirlerarası ulaşım da yapılmayacak. İmam Hüseyin'i anmak için halk, ihsan maiyetinde yemek verecektir" dedi.
Iğdır İl Müftü Vekili Fatih Tavlaşoğlu ise,"Muharrem ayı yas ayıdır. Muharrem ayında. Şii mezhebine mensup Müslüman kardeşlerimizin Muharrem ve Sefer ayında İmam Hüseyin'in çektiği acıyı hissetmek için yas tutmaktadırlar. Bu Kerbela hadisesi Müslümanlık için mücadele veren, İmam Hüseyin'in şahadetin yaslı günler devam ederken bizler de hutbelerimizde bu oluşumu halkımıza işleyerek birlik ve beraberliğimiz muhafazasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.