1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. Emre Saltık Yaşamını Yitirdi
Hz. Muhammedin Hayatı Film OLUYOR

Hz. Muhammed'in Hayatı Film OLUYOR

Katar'da faaliyet gösteren bir film şirketi Hz. Muhammed'in hayatını konu alan film hazırlıyor.

A+A-

Katar'da faaliyet gösteren bir film şirketi Hz. Muhammed'in hayatını konu alan film hazırlıyor. 450 milyon dolar bütçe ayrılan film 3 bölümden oluşacak.

Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret filmin ardından Katar'da bir film şirketi tarafından, Hz. Muhammed'in yaşam öyküsünü konu alan film hazırlanıyor. Nur Şirketi'nin 450 milyon dolar bütçe ayırdığı film, 3 bölümden oluşacak.

Katar'da faaliyet gösteren film yapımcısı Nur Şirketi Başkanı Ahmed Haşimi, Hz. Peygamber'in hayatını anlatan ve 3 bölümden oluşan 450 milyonluk bütçeli filmin senaryosunun bitmek üzere olduğunu bildirdi.

Haşimi, ekibin 2009'dan beri film seraryosu üzerinde çalıştığını belirterek, hazırlık aşamasında teknik ve sanatsal zorlukların üzerinden geldiklerini, senaryoya son halini vermek üzere olduklarını söyledi.

Haşimi, Hz. Peygamber'in evrensel mesajını ulaştırmasındaki şahsiyetinin idraki ve O'nun şerefli hayatını konu alan filmin, son günlerde ortaya atılan iddialara yanıt niteliğinde olduğunu belirtti.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Teşkilatı Başkanı Yusuf el-Karadavi başta olmak üzere pek çok önde gelen alimlerle film seranyosunu istişare ettiklerine dikkati çeken Haşimi, ''Alimlere bu tür işlerde İslam hukukunun kurallarını pekiştirmek üzere danıştık'' dedi.

Filmin görsel ve sanatsal açıdan en etkileyici film olmasına özen gösterdiklerini belirten Haşimi, film çekimleri tamamlandıktan sonra tüm dünyada gösterime sunulmasının ardından rağbet göreceğini umduklarını söyledi.

Peygamberimiz'e hakaret içeren filmi ''kötülük yapmak isteyen eşkıya grubunun aşağılık işi'' şeklinde değerlendiren Haşimi, ''Peygamberimiz'e hakaret içeren filmin karşısında böyle bir film yapmak ve onun hoşgörüsünü teknik imkanlarla tüm dünyaya iletmek istedik. Aynı zamanda karalamak isteyenlerin iftiraları, gerçek yaşam öyküsünden kesitlerle bu filmde cevap bulacaktır'' diye konuştu.

Haşimi, şirkete ait Hz. Muhammed'in hayatını anlatan ve 6 dilde basılan cep kitabının yanı sıra pek çok yayınlarının olduğunu, bu kitaptan dünya genelinde 250 bin dağıtım yapıldığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.