Hz. Hüseyin'in Davasına Sahip Çıkalım

Hz. Hüseyin'in Davasına Sahip Çıkalım

Muharrem Ayı’nın başlangıcı nedeniyle Kars Işıklı Cami alimi Seyyid Ahmet Erdem açıklamada bulundu.

A+A-

Muharrem Ayı’nın başlangıcı nedeniyle Kars Işıklı Cami alimi Seyyid Ahmet Erdem açıklamada bulundu.

Erdem açıklamalarında, Muharrem Ayı törenlerinin her yıl olduğu gibi bu yıl da icra edileceğini duyurdu.

Erdem şunları belirtti; “Bilindiği üzere Muharrem ayı bugün başladı. Bu anlamda Muharrem Ayı'nın merasimlerine yerine getireceğiz. Hz Hüseyin'i anma ayı, anma günü olarak geçen yıl hariç her yıl olduğu gibi aşure gününü de anlamına uygun şeklinde icra edeceğiz. Törenlerimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da devam edecek. Vatandaşlarımıza Kerbela'nın ruhuna uygun bu matem gününü yerine getirmemiz gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Kerbela'da Hazreti Hüseyin'in ve askerlerinin bir insanlık mücadelesi, bir onur mücadelesi verdiğini, zulme boyun eğmediğini anlatacağız. Bu anlamda halkımızı bilgilendirme merasimleri, konuşmaları yapılacak. Bütün hemşerilerimiz den ricamız budur ki bu davaya, Hazreti Hüseyin davasını hep birlikte sahip çıkılsın. Çünkü Hazreti Hüseyin nasıl ki Peygamberimizin buyurduğu gibi “Ümmetime iki değerli emanet bıraktım birisi Kur'an ve diğeri ehlibeytim” demiştir Bu anlamda Ehlibeyt bütün Müslümanlarındır, sadece bir kesimin değildir. Nasıl ki Resulullah'ın kendisi alemlere rahmettir, Hz Hüseyin de onun gözünün nurudur. Hz Hüseyin kendisini evlatlarını Hatta 6 aylık yavrusunu bile bu yola kurban vermiştir ve dinde hassasiyet olması gerektiğini bizlere söylemiştir.

Sahte ve riyakar dincilerin ülkeyi kana buladıklarını ve bunun en net örneğinin de 15 Temmuz’da yaşandığını kaydeden Seyyid Ahmet Erdem, herkesi Hz. Hüseyin’in haklı davasının savunucusu olmaya davet etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.