1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. HDP’li 4 Belediyeye Kayyum Atandı
HDP’li 4 Belediyeye Kayyum Atandı

HDP’li 4 Belediyeye Kayyum Atandı

HDP yönetiminde bulunan Batman, Silvan, Lice ve Ergani belediyelerine İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla kayyum atandı.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde bulunan Batman, Silvan, Lice ve Ergani belediyelerine İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla kayyum atandı. Belediye binalarının etrafı sabah saatlerinde polisler tarafından çevrilirken belediyelerin önündeki caddeler trafiğe kapatıldı. Belediyelere giden personeller de binalara alınmayarak evlerine gönderildi.
Kayyum atanan belediyelerin eş başkanları da evlerinden gözaltına alındı. Alınan bilgilere göre, şimdiye kadar gözaltına alınan belediye eşbaşkanları; Silvan Belediye Eşbaşkanı Naşide Toprak ve Ergani Belediye Eşbaşkanı Ahmet Kaya.

HDP, 31 Mart yerel seçimlerinde 3 büyükşehir, 5 il, 45 ilçe ve 12 belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı. Son kayyum atamalarıyla partinin 3 büyükşehir, 1 il, 29 ilçe ve 3 belde belediyesine kayyum atanmış oldu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler