1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta Bunalıma Giren Bir Kişi İntihar Etti
HDP Kars ve İlçe Adaylarını Tanıttı

HDP Kars ve İlçe Adaylarını Tanıttı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars İl ve İlçe Belediye Başkan adaylarını tanıttı.

A+A-

Kars İl Başkanlığı’nda düzenlenen ‘Aday Tanıtım Toplantısı’nda HDP Kars İl Eş Başkanı Nuriye Erkmen, Kars merkez, Digor, Kağızman, Sarıkamış ve Dağpınar beldesinin eş başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı.

HDP Kars Belediye Eş Başkan Adayı Şevin Alaca, kendisini bu göreve layık görev parti temsilcilerine ve halka teşekkür ederek söze başladı.

ayhan-bilgen---sevin-alaca.jpeg

Kars’ın anlamının kendisi için çok büyük olduğunu söyleyen Alaca, “Elimden geldiği kadar bu göreve fazlasıyla layık olmaya çalışacağım” dedi.

Kars’ın durumuna üzüldüğünü ifade eden Alaca, “Kars’ın her köşesi, taşı, toprağı benim için anılarla dolu, benim için çok özel bir şehir. Bu şehrin içler acısı halini görmek de beni gerçekten üzdü. Çünkü geçmişte Doğu’nun Paris’i olarak bilinen, kültür kenti Kars’ın bugünkü hali yakışmıyor. Bu Kars’ın kaderi değil. Biz 31 Mart’ta bu gidişata dur demek için aday olduk, hep birlikte bunu başaracağız” ifadelerini kullandı.

Kars’a kayyum atanmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Alaca, “Kars’ı layık olduğu şekilde kendimiz yöneteceğiz, halkımız yönetecek. Kars’a demokratik, şeffaf, katılımcı belediyeciliği inşa edeceğiz. Bu anlamda da yoldaşlarımızın da içi rahat olsun Kars’ta kayyum atanmayacaktır. Biz buna izin vermeyeceğiz. İrademize sahip çıkacağız, kendimize sahip çıkacağız. Bu anlamda direnişimiz, mücadelemiz sonuna kadar sürecektir” diye konuştu.

HDP’nin açıklanan Kars adayları:

Kars Belediye Eş Başkan adayları: Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen

Digor Belediye Eş Başkan adayları: Guljin Kaya ve Mustafa Özyağcı

Kağızman Belediye Eş Başkan adayları: Çiğdem Özlü ve Memet Alkan

Sarıkamış Belediye Eş Başkan adayları: Zeynep Çelik ve Yaşar Aras

Dağpınar Belediye Eş Başkan adayları: Münevver Subaşı ve Ebubekir Erkmen

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler