1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. HDK'nin Sinop Ziyaretinde GERGİNLİK
HDKnin Sinop Ziyaretinde GERGİNLİK

HDK'nin Sinop Ziyaretinde GERGİNLİK

HDK'nın çözüm için başlattığı Karadeniz turunun Sinop durağında gerginlik vardı.

A+A-

HDK'nın çözüm için başlattığı Karadeniz turunun Sinop durağında gerginlik vardı. Heyetin bulunduğu bina taşlandı, araçlara zarar verildi.

HDK nın basın toplantısı yaptığı öğretmenevi binasına Türk bayrağı ve Atatürk posteri asan bir grup, binayı taşladı.

BDP ’li Sebahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü ile Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel’den oluşan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) heyetinin Çorum’da sakin başlayan Karadeniz turu, dün Sinop’ta yerini gerginliğe bıraktı. Heyet Sinop Öğretmenevi’nde basın toplantısına başladığı sırada bir grup dışarıda ‘Sinop’ta PKK istemiyoruz’ sloganı attı. Gruptan bazıları öğretmenevine girdi. Polis, gruptakileri bahçe dışına çıkardı ancak gruptakiler binayı taşladı ve heyetin araçlarına zarar verdi. Milletvekilleri İçişleri Bakanlığı’yla görüşürken akşam saatlerinde polis gruba biber gazıyla müdahale etti. Müdahalenin ardından grup dağıldı ancak şehrin çeşitli yerlerinde yeniden toplanıldığı haberleri üzerine polisin HDK’lı heyeti şehirden çıkarmak istediği ifade edildi. ‘Sinop Gençlik Platformu’ adlı grubun BDP’lilerin ziyaretini öğrenince internet sitesinden örgütlendiği belirtiliyor.

Twitter’dan son durum BDP’li Önder, yaşananları Twitter’daki hesabından “İçeriye taş ve yanıcı madde atılıyor. Polis bir şey yapmıyor. Kendi önlemimizi alıyoruz” diye anlattı. Önder’in paylaştığı fotoğraflarda BDP’lilerin bir kahvehaneye sığınıp camları sandalye ve masalarla kapattığı görülüyor. Olaylar sürerken Sinop Valisi Ahmet Cengiz de öğretmenevine gelerek BDP’liler ile bir süre görüştü.
AK Partili Çelik: Provokasyonu kınıyorum

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken “Polis olaylara gözyumdu” derken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise Twitter’da “Provokasyonu kınıyorum. Her siyasi parti çok rahatlıkla 81 ilde faaliyet yapabilmelidir” diye yazdı. Heyet akşam saatlerinde polis panzerleri eşliğinde kentten çıkarak Samsun’a geçti. Burada BDP’lilere güvenlik gerekçesiyle toplantı ve konaklama yeri verilmemesi dikkat çekti.

Haberin devamı

BDP'liler Samsun'a ulaştı

Sinop'ta olaylı bir şekilde karşılanan ve gece saatlerinde ilden ayrılan BDP'li vekiller, bir sonraki durakları olan Samsun'a ulaştı.

Sinop’dan panzerler eskortluğunda çıkış yapan BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü saat 23.50’de Samsun’a ulaştı.

Atakum İlçesi’nde bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne ait Omtel Otel’e yerleşen BDP heyeti burada istirahete çekildi.

Samsun’un çıkışında bulunan otel etrafında da polis geniş güvenlik önlemi aldı. BDP’lilerin otele girişlerinde kendilerini bir grup Sosyalist Parti üyesi alkışlarla karşıladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.