1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KAĞIZMAN

  4. Kağızman'da Sulama Suyu Cinayeti... Komşusunu Bıçakla Katletti
Haydar Aliyev Törenlerle ANILDI

Haydar Aliyev Törenlerle ANILDI

Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Kars'ta düzenlenen törenle anıldı.

A+A-

Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Kars'ta düzenlenen törenle anıldı.

Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev için ölümünün 8. yıl dönümü münasebetiyle tören düzenlendi. Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, MHP Kars İl Başkanı Muhsin Ağçay, MHP Parti Meclisi Üyesi Settar Kaya, Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer, Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik, Işıklı Cami İmamı Seyit Ahmet Erdem, başkonsolosluk çalışanları ve Karslılar katıldı. Törende Haydar Aliyev büstüne kırmızı karanfiller bırakıldı.

Buradaki törenin ardından Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu salonundaki etkinliğe geçildi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov Haydar Aliyev’in hayatı ve Azerbaycan için verdiği mücadeleyi anlattı.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Karslıların Haydar Aliyev'i çok sevdiğini söyledi. Başkonsolos Süleymanov; "Bildiğiniz gibi bugün Azerbaycan halkının milli lideri, tüm Türk halkının görkemli şahsiyeti Haydar Aliyev'in vefatının 8. yılıdır. Bununla ilgili biz burada toplanmış bulunmaktayız. Burada bulunan tüm arkadaşlarımıza, dostlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. Süleymanov, "Bu insan çokluğu da Haydar Aliyev'in Türkiye'de ve Kars şehrinde nasıl sevildiğinin bir kanıtıdır. Haydar Aliyev sadece Azerbaycan için değil tüm Türk halkı için büyük çalışmalarda bulunmuştur. Haydar Aliyev özellikle Kars şehrini çok severdi. Kars'ın önemini hep vurgulamıştır ve cumhurbaşkanlığı döneminde de önce de Kars şehrine gelmişti. Onun burada anıtının olması da Karslıların onu nasıl sevdiğinin bir kanıtıdır.

Azerbaycan halkı Haydar Aliyev’i hiçbir zaman unutmayacaktır. Haydar Aliyev Azerbaycan halkının kalbinde yer tutmuştur. Bizler kendisini Kars şehrinde saygıyla anıyoruz, Allahtan rahmet diliyoruz.”" diye konuştu.

Programda Haydar Aliyev'in hayatı anlatıldı, Aliyev'in hayatından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterisi yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.