1. HABERLER

  2. Fevzipaşa İÖO'nda Eğlenceli KERMES
Halk Kütüphanesi'nde Önemli Hizmet

Halk Kütüphanesi'nde Önemli Hizmet

Kars Halk Kütüphanesi, bilgisayar kullanıcılarına ücretsiz internet hizmetinin yanında üyelerine en son çıkan kitapları da ödünç vererek önemli bir hizmet sunuyor.

A+A-
Kars Halk Kütüphanesi, bilgisayar kullanıcılarına ücretsiz internet hizmetinin yanında üyelerine en son çıkan kitapları da ödünç vererek önemli bir hizmet sunuyor.

51 bin 501 kitap ve Kars Valiliği tarafından Atatürk Çocuk Kütüphanesine hediye edilen 10 bilgisayar, Halk Kütüphanesinde bulunan 8 bilgisayarla toplam 18 adet bilgisayar kullanıcılarına hizmeti ücretsiz olarak sunuyor.
Yine 2009 yılı itibari ile 5 bin 415 öğrenci internetten faydalanabiliyor. Böylelikle, öğrenci memur ve vatandaşlar 60 bin kitap okumuş oldu. İl Halk Kütüphanesinin öğrenci, memur ve vatandaş hizmetleri bunlarla da sınırlı değil. Kütüphanede her türlü kitap okuyucular tarafından kullanılmakta. Özellikle son yıllara ait 2008-2009 kitap basımları ile en çok okunan kitapları da kütüphanede bulunuyor. Çocuk yayınları, hikaye ve romanları, siyasi ve ekonomik içerikli kitapları, Kars tarihi ile ilgili kitapların yanında geçmiş yıllara ait Kars’ta yayımlanan gazeteleri de arşivlerinde bulunuyor.
Ortaöğretim öğrencilerinden Yasemin Bendaş, “Kütüphanenin sıcak ortamında arkadaşlarımızla derslerimize ait kaynak kitaplardan yararlanarak daha bilinçli bir şekilde hazırlanıyoruz. Ayrıca kitaplardan özet çıkartıyoruz yine bilgisayarları kullanarak kağıtları kendimiz getirdiğimizden ücretsiz çıktı alabiliyoruz. Boş zamanlarımızı kitap okuyarak internet üzerinden derslerimiz için faydalı kaynaklar indirebiliyoruz” dedi.
İlköğretim öğrencisi Duygu Acar ise, “Halk kütüphanesinin kullanıcılara ve üyelerine sunduğu bu imkanlarla rahat ve huzurlu bir ortamda kitaplarımızı okuyoruz. Bize bu imkanları sağlayan Valiliğimize ve kütüphane yetkililerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Halk kütüphanesine üye olan ev hanımları ise boş zamanlarımızı kütüphanede kitap okuyarak geçirdikleri öğrenildi. Kütüphane üyelerine, öğrencileri ve halka bu hizmetlerden yararlanabilmesi için üye kaydı yapıyor.
Halk kütüphanesinin ödünç kitaplarından faydalanan öğrenciler kitapları alırken yetkililerle de hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmiyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.