1. HABERLER

  2. Gürcistan, İran Savaşına HAZIRLANIYOR
Gürcistan, İran Savaşına HAZIRLANIYOR

Gürcistan, İran Savaşına HAZIRLANIYOR

Gürcistan'ın eski Devlet Başkanı Eduard Şevardnadze, Gürcistan'ın ABD tarafından İran'a karşı bir savaşa hazırlandığını iddia etti.

A+A-

Gürcistan'ın eski Devlet Başkanı Eduard Şevardnadze, Gürcistan'ın ABD tarafından İran'a karşı bir savaşa hazırlandığını iddia etti. Eski başkan, Saakaşvili'nin koltuğunda kalabilmek için Obama ile savaş pazarlığı yaptığını söyledi.

İran'a yönelik emperyalist kuşatma devam ederken, Kafkasya'da da savaş tamtamları çalıyor. Gürcistan'ın eski Devlet Başkanı Eduard Şevardnadze, şimdiki Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili'nin ABD tarafında ve İran'a karşı bir savaşın içinde yer almayı planladığını iddia etti. Şevardnadze'ye göre, 30 Ocak'ta Beyaz Saray'da Obama ile görüşecek olan Saakaşvili, koltuğunda kalmak kaydıyla ABD'nin anti-İran kampanyasına destek verecek.

Gürcistan'ın İran'a karşı bir savaşa dahil olmasını ülkesi açısından "felaket" olarak nitelendiren Şevardnadze, Gürcistan sınırları içerisinde İran karşıtı bir kampanyanın yürütülmemesi gerektiğini söyledi.

'ABD'de Gürcistan'da savaş için hastane inşa ediyor' iddiası
Öte yandan, muhalefet milletvekillerinden Elizbar Javelidze de, ABD'nin Gürcistan'da 20 yataklı hastane inşa etmek için 5 milyar dolar ayırdığını iddia etti. Javelidze ayrıca ülkede yeni havaalanlarının inşa edildiğini, aynı zamanda Doğu Karadeniz kıyısındaki Kulevi'ye de denizaltı gemileri için bir liman hazırlandığını belirtti.

Javelidze, bütün bunların ABD askeri ihtiyaçlarıyla ilişkili olduğunu, Saakaşvili'nin "mega projesi" Lazika'nın da bir "Amerikan askeri şehri" olacağını düşünüyor.

Gürcistan'da muhalefet üyeleri bir süredir Gürcistan'ın ABD'nin yanında İran'a karşı bir savaşa gireceği uyarısında bulunuyor. Gürcistan'a savaşta düşecek rolünse, muhabere hizmet desteği, hastane yardımı ve ikmal desteği olacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.