1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Göle Meslek Yüksekokulu AÇILDI
Göle Meslek Yüksekokulu AÇILDI

Göle Meslek Yüksekokulu AÇILDI

Ardahan Üniversitesi'ne (ARÜ) bağlı Göle Meslek Yüksekokulu'nun (MYO) açılışı yapıldı.

A+A-

Ardahan Üniversitesi'ne (ARÜ) bağlı Göle Meslek Yüksekokulu'nun (MYO) açılışı yapıldı.

Bugün Ardahan'ın Göle ilçesinde Göle yolu üzerindeki faaliyete giren ARÜ'ye bağlı Göle Meslek Yüksekokulu'nun açılışı yapıldı.

Açılışa, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Göle Kaymakamı Kemal Atasoy, İstanbul Esenyurt İlçe Belediye Başkanı Nemci Kadıoğlu, Hanak Belediye Başkanı Taşdemir Çoban çok sayıda yetkili, öğretim elemanı ve öğrenciler katıldı.

Vali Mustafa Tekmen, binanın yapımında emeği olan Esenyurt Belediye Başkanı Nemci Kadoğlu'na teşekkür ederek konuşmasına başladı. Tekmen, "Hükümetimiz her ile üniversite açtı. Ardahan gibi ülkenin diğer ucundaki ile bile üniversite açtı. Bugün ise, en uzak olan ilin en ücra noktalarına eğitim kurumlarını açıyoruz. Bu bizi gururlandırıyor. Bu anlamda çalışmalarımız aralıksız sürecek" dedi.

ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ise Göle'nin de ışığa karıştığını belirterek, "Eğitimle çok şeyi başaracağız. Bugün burada karanlığa karşı ışık meşalesini yakmış bulunuyoruz. Bugün Göle'ye bu kurumu kazandırdık. Yarın diğer ilçelerimize açılacak" diye konuştu.

Korkmaz, Göle MYO'nun şimdilik 33 öğrencisi olan Laborant ve Veterinerlik Bölümü ile hizmete başladığını, ilerleyen zamanlarda Kadıoğlu Orman Fakültesi'ni açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Açılış, halk oyunları ekibinin gösterisi ve ikramla son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.